Πολος ελξης το συγχρονο Παραθεριστικο Κεντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ

Στο Φανάρι εργαζόμενοι του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Κύπρου

Το Φανάρι και το Παραθεριστικό Κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στον παραλιακό οικισμό, αποτελεί σταθερά και φέτος, προορισμό καλοκαιρινών διακοπών και πόλο έλξης για τους εργαζόμενους του οργανισμού όπως και για γκρουπ εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από χώρες του εξωτερικού όπως μεταξύ άλλων η Κύπρος, η Ουγγαρία και η Σερβία.
 
Σήμερα Σάββατο αναμένεται η άφιξη  κυπριακής αποστολής η οποία θα τύχει ιδιαίτερης υποδοχής με τη διοργάνωση  μουσικής εκδήλωσης στο χώρο του κάμπινγκ, παρουσία του Προέδρου και μελών της διοίκησης του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ.
 
Το Παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ λειτουργεί περισσότερα από 20 χρόνια στην περιοχή του Φαναρίου, σε έκταση ιδιοκτησίας του οργανισμού που παραχωρήθηκε για τον ίδιο σκοπό στους εργαζόμενους.  Προσφέρει διακοπές σε οικίσκους, τροχόσπιτα και σκηνές ενώ  τη λειτουργία του διαχειρίζεται ο ΟΠΑΚΕ  (Οργανισμός Παραθεριστικών Κέντρων Εργαζομένων ΟΤΕ) που διοικείται στην πλειοψηφία του από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΟΤΕ. Πρόκειται δε για το δεύτερο Παραθεριστικό Κέντρο του Οργανισμού, μετά το αντίστοιχο στην Τέμενη Αιγίου.
 
Όπως αναφέρει στον «ΠτΘ»  ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, η δυναμικότητα του κέντρου είναι 400 ατόμων, η οποία καλύπτεται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε προγραμματίζονται συνήθως οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων. Διαθέτει όλες τις υποδομές ενός σύγχρονου κάμπινγκ, εστιατόριο, καφέ ενώ το κατασκηνωτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με καλλιτεχνικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα. Μέσα στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν γήπεδα μπάσκετ και πινγκ ενώ ειδικά στους μικρούς κατασκηνωτές δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα με γυμναστές, για να απασχοληθούν ευχάριστα κατά τη διαμονή τους, με παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες.  
 
«Οι υποδομές συντηρούνται κι υπάρχει μια διαρκής δράση για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα που μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος με την πρώτη ματιά» υπογραμμίζει ο κ. Μανωλόπουλος, χαρακτηρίζοντας την υποδομή του Κέντρου «κόσμημα» σε μια περιοχή που προσφέρεται για διακοπές «κι από πλευράς φύσης και κλίματος». 

«Θεωρούμε ότι αυτό το κόσμημα που φτιάχτηκε με τη φροντίδα των εργαζομένων και κάτω από τη διεκδίκηση μέσω συλλογικών συμβάσεων της ενίσχυσης που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, μπορούμε και θα το συνεχίσουμε να το λειτουργούμε, προσφέροντας πραγματικά αυτές τις υψηλές υπηρεσίες διακοπών στους συναδέλφους που έχουν ανάγκη την περίοδο του καλοκαιριού, όπως όλοι μας, να ξεκουραστούν κάποιες μέρες με την οικογένεια τους» προσθέτει.
 
 
Κάθε κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 15 ημέρες, ενώ οι παραθεριστές αναδεικνύονται  μέσα από κλήρωση «κι εκ περιτροπής επανέρχονται» . Το τελικό κόστος διαμονής είναι ιδιαίτερα προσιτό  για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους του ΟΤΕ, οι οποίοι τυγχάνουν και της σχετικής επιδότησης. 

Ανταλλαγές φιλοξενίας

Η δράση του ΟΠΑΚΕ επεκτείνεται στη διαχείριση και φιλοξενία εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από διάφορες χώρες. Το φετινό καλοκαίρι εκτός από την ομάδα των Κυπρίων συναδέλφων τους οι οποίοι θα διαμείνουν στο Παραθεριστικό Κέντρο στο Φανάρι για 5 ημέρες, θα φιλοξενηθούν ανάλογες αποστολές από την  Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Βοσνία.
 
Εκτιμάται ότι χιλιάδες εργαζόμενοι από οργανισμούς τηλεπικοινωνιών ξένων χώρων πάντως, βρέθηκαν και γνώρισαν το Φανάρι και τη Ροδόπη, απολαμβάνοντας τις παραλίες και τη θρακιώτικη φιλοξενία, κατά τα έτη λειτουργία τους Κέντρου.
 
Στο πλαίσιο των ανταλλαγών, γκρουπ 40 ατόμων από εργαζόμενους του ΟΤΕ στην Ελλάδα, διαμένουν σε ανάλογες εγκαταστάσεις, κάμπινγκ, είτε ιδιόκτητους ξενώνες των αντίστοιχων οργανισμών των χωρών . «Έτσι γίνεται μια όσμωση και με άλλους συναδέλφους που έχουν το ίδιο αντικείμενο και μπορούμε κι αντιλαμβανόμαστε το ευρύτερο πλαίσιο των τηλεπικοινωνιών , την πορεία των επιχειρήσεων , τις συνθήκες εργασίας τους , δημιουργείται μια επαφή και μια σύσφιξη σχέσεων με αυτές τις χώρες» αναλύει ο κ. Μανωλόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.