Πολωνια: Η ΕΕ απειλει με κυρωσεις για τις «ζωνες χωρις ΛΟΑΤΚΙ+»

Η ΕΕ βρίσκεται σε διαμάχη με την Πολωνία και την Ουγγαρία για θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση σε πέντε πολωνικές περιφέρειες, προτρέποντάς τες να ακυρώσουν την απόφασή τους να είναι «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου μία από τις περιφέρειες.

Όπως γράφει το euractiv, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαμάχη με την Πολωνία και την Ουγγαρία για θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+. Τον Ιούλιο, μάλιστα, ξεκίνησε νομική δράση εναντίον και των δύο χωρών για μέτρα που προκαλούν διακρίσεις σε βάρος της κοινότητας.

«Η Επιτροπή θα ήθελε να τονίσει ότι η δήλωσή σας ότι είστε «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» αντιβαίνει στις αξίες που ορίζονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η επιστολή.

Τονίζει επίσης ότι «η επιπλέον χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης για την Covid-19 θα τεθεί σε αναμονή, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στις ανησυχίες της Επιτροπής».

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του REACT-EU (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe), ενός πακέτου στήριξης, από το οποίο η Πολωνία διεκδικεί πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Προς το παρόν, εργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια απάντηση στην επιστολή», δήλωσε εκπρόσωπος της πολωνικής περιοχής Lubelskie, η οποία είναι «απαλλαγμένη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.