Πολλαπλες βραβευσεις για τον Οττο Ρεχαγκελ στην Ροδοπη

Έγινε επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ενώ βραβεύτηκε τόσο από το Δήμο Κομοτηνής όσο και από το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Βραβευόταν… όπου και αν πήγαινε ο Όττο Ρεχάγκελ, ο οποίος επισκέφτηκε την Ροδόπη την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου, με αφορμή την ανακήρυξή του ως επίτιμου Διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο κ. Ρεχάγκελ πριν την τελετή επισκέφτηκε τόσο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, πριν μεταβεί στο χώρο του Αμφιθεάτρου του ΤΕΦΑΑ, για την τελετή έναρξης του 30ου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Επιτιμοποίηση στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Εκεί βραβεύτηκε ο ίδιος, μαζί με 8 παίχτες της ομάδας του EURO 2004, υπό την «σκιά» του κυπέλλου που ήρθε στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Θράκης, από τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή της επιτιμοποίησης, με τον προπονητή να τιμάται για την συνολική του προσφορά στο ποδόσφαιρο και την χώρα μας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΔΠΘ, υπό το βλέμμα παιχτών του, των καθηγητών του ΔΠΘ αλλά και πολλών καλεσμένων, ο κ. Ρεχάγκελ περιενδύθηκε της τηβέννου του πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση είχε πολλές συγκινητικές στιγμές, με τους παίχτες να μιλούν με θερμά λόγια για τον προπονητή που έγινε πατέρας τους, για τις συμβουλές του τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

Μάλιστα όταν, κατά τη διάρκεια της βράβευσης όλων των παιχτών έπαιξαν φάσεις από τον τελικό, το αμφιθέατρο θύμισε για μια στιγμή την Ελληνική εξέδρα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, με τον ενθουσιασμό να ξεχειλίζει.

Τιμές από το Δήμο Κομοτηνής και το Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου, ο κ. Ρεχάγκελ βρέθηκε στο χώρο της Τσανάκλειου, όπου τον υποδέχτηκε επίσημα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, τιμώντας τον εκ μέρους όλων των πολιτών της Κομοτηνής.

Όπως ανέφερε, θέλησε με αυτή την κίνηση να τιμήσει τον άνθρωπο που μετέτρεψε το όνειρο σε πράξη, τον άνθρωπο που μας δίδαξε ότι η επιτυχία είναι πάντα εφικτή, όταν πιστεύουμε σ’ αυτήν με πάθος, όταν εργαζόμαστε σκληρά, με σχέδιο και στόχους.

Τέλος το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών φιλοξένησε τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, με τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον κ. Όττο Ρεχάγκελ, στον οποίο ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος προσέφερε συμβολικά δώρα καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «βασικός στόχος μας μέσω τέτοιων δράσεων αποτελεί και η ανάδειξη της Μαρώνειας, της παραλιακής ζώνης και ευρύτερα όλου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αυτού του μοναδικού και ευλογημένου τόπου. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρωγοί, συμπαραστάτες καθώς και πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλον τον κόσμο οι σημερινοί μας φιλοξενούμενοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.