Πολλαπλα προβληματα στο Δημο Μαρωνειας-Σαπων απο την προσφατη κακοκαιρια

Καταστράφηκε η γέφυρα στην παραλία Πετρωτών – εργασίες για να αποκατασταθεί προσωρινά η κίνηση

Συνολική παρέμβαση στον αγωγό που δημιούργησε προβλήματα στην υδροδότηση των Σαπών

Μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας, τα «απόνερα» όμως απασχόλησαν και ακόμα απασχολούν τις υπηρεσίες του, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ένα από αυτά ήταν η βλάβη στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης που υδροδοτεί τις Σάπες, το μόνιμο οικισμό Ποντίων και το Αρσάκειο, που προκλήθηκε από το «φουσκωμένο» ποτάμι, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση.

Τα συνεργεία του Δήμου δούλεψαν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και την Κυριακή για να αποκαταστήσουν την βλάβη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, και να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση των οικισμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι δεν έμειναν χωρίς νερό, όμως είχαν προβλήματα με την πίεση κάποιες ώρες, κυρίως γιατί μπόρεσε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών το δίκτυο από την άλλη πλευρά του οικισμού.

Παρόλα αυτά τόσο συνεργεία του του Δήμου, όσο και ιδιωτικά συνεργεία εργάστηκαν όλες αυτές τις μέρες για να επισκευαστεί το πρόβλημα, με τον νέο αγωγό που εγκαταστάθηκε να είναι, σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο, πολύ καλύτερα χωροθετημένος και πιο ασφαλής, ώστε να μην επαναληφθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τον όγκο των νερών που κυλούν στο ποτάμι.

Οριστική καταστροφή της γέφυρας στα Πετρωτά

Πέρα αυτού το σημαντικότερο πρόβλημα που εντοπίστηκε αφορούσε την γέφυρα στον παραλιακό δρόμο των Πετρωτών, τα προβλήματα της οποίας ήταν γνωστά εδώ και χρόνια. Μάλιστα πέρυσι η Περιφέρεια είχε κάνει κάποιες επισκευές σε αυτή, όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή.

Η συγκεκριμένη μικρή τσιμεντένια γέφυρα βρίσκεται κοντά στην παραλία, στο τέλος ενός καναλιού που διοχετεύει νερό προς την θάλασσα. Η κατάρρευσή της δημιούργησε προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων, μιας και ο χώρος έχει αρκετές κατοικίες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο, που βρέθηκε στο χώρο, προς το παρόν θα γίνουν προσωρινές επισκευές με χαλίκι, ώστε να μπορούν να περνούν τα οχήματα από το σημείο, μέχρι να υπάρξει μια πιο μόνιμη λύση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Ήδη επικοινώνησε με τον νέο αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, ώστε να δουν πώς μπορούν να κάνουν μια πιο μόνιμη κατασκευή, μιας και η επόμενη δυνατή βροχή πιθανότατα θα πάρει τα χαλίκια από τη θέση εκείνη.

Βοήθησε η προετοιμασία να αποτραπούν τα προβλήματα

Πέρα αυτών όμως, η κακοκαιρία δεν είχε ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα προβλήματα στον Δήμο, κάτι που ο κ. Χαριτόπουλος το αποδίδει και στην καλή προετοιμασία που υπήρξε.

Τόνισε δε πως στον οικισμό του Ισάλου, όπου ο Δήμος έκανε αντιπλημμυρικό λίγο έξω από τον οικισμό, παρόλο που δεν ήταν στην αρμοδιότητά του, κατάφεραν να αποτρέψουν τον μεγάλο όγκο των νερών από το να εισέλθουν μέσα στον οικισμό.

Βέβαια αυτό που ελπίζουν είναι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που προωθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ, ώστε να είναι πιο σίγουροι για την ασφάλεια των οικισμών από τον επόμενο χειμώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.