Πολιτιστικες εκδηλωσεις και δρασεις σε τρια σημεια και street food festival

Υπόσχεται το 1ο «ΓουέλΚΟΜ» Φεστιβάλ υποδοχής των νεοεισερχόμενων φοιτητών της Κομοτηνής

Πέτρος Ζωγράφου, αντιδήμαρχος Τουρισμού

«Σκοπός μας οι φοιτητές μας να γνωρίσουν τα όσα έχει να προσφέρει η Κομοτηνή και οι άνθρωποί της ώστε να αισθάνονται και οι ίδιοι Κομοτηναίοι»

Ως την έναρξη του επίσημου «διαλόγου» της Κομοτηνής με την φοιτητιώσα νεολαία της πόλης παρουσίασε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής με τίτλο «ΓουέλΚΟΜ» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέτρος Ζωγράφου.

Σε συνέχεια της συνάντησής τους με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ την Τρίτη,  27 Σεπτεμβρίου όπου επισφραγγίστηκε η συνεργασία των δύο φορέων και για την διεξαγωγή του φεστιβάλ που αφορά τόσο στους νεοεισερχόμενους φοιτητές όσο και ευρύτερα στην νεολαία της πόλης, ο κ.Ζωγράφου περιέγραψε τα όσα αναμένεται να λάβουν χώρα το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι η θέσπιση μιας μεγάλης γιορτής που θα γίνεται κάθε χρόνο και θα δώσει στην πόλη μας κίνηση, χαρά και ζωντάνια, με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα επιτρέψουν στους νεοεισερχόμενους, και όχι μόνο, φοιτητές να γνωρίσουν την πόλη και τους ανθρώπους της, τους συλλόγους και τις λοιπές συλλογικότητες, τα μουσεία και τα σημεία ενδιαφέροντος, που στο σύνολό τους θα μπορούσαν κατά την διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων να τους «φιλοξενήσουν».

«Η πόλη θα κινείται σε ρυθμούς νεολαίας» υπογράμμισε ο κ.Ζωγράφου και από την προετοιμασία αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποί της οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν την ιδέα αλλά και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Όπως εξήγησε ο ίδιος «δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας» τονίζοντας πως στην υλοποίηση του συμβάλλουν η ΔΚΕΠΠΑΚ, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “Exagono”, το δημοτικό συμβούλιο Νέων, η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, η Φωτογραφική Ομάδα, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων, οι Σύλλογοι «ΠΕΡΠΑΤΩ» και «ΗΡΟΔΙΚΟΣ», ο Σύλλογος Alma Libre, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και σταντ της Follow Green.

Τριήμερης διάρκειας Street Food Festival

Οι δράσεις του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα σε τρία σημεία, ξεκινώντας από την Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, την κεντρική πλατεία Κομοτηνής αλλά και το Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου και θα στηθεί και το πρώτο Street Food Festival ήδη από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί και ο θεσμός της Λευκής Νύχτας.

12 και πλέον καντίνες – καθότι έχει αποσταλεί πρόσκληση συμμετοχής και προς τους ντόπιους επαγγελματίες που το επιθυμούν – θα βρίσκονται από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής σε «επιμέλεια» της ThrakiPedia ΚοινΣΕπ, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να γευτούν γεύσεις ξεχωριστές και ιδιαίτερες.

«Σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι να γνωρίσει κάποιος τα όσα θα μπορούσε να πάρει και να κάνει στην Κομοτηνή κατά την παραμονή του, να αισθάνεται Κομοτηναίος» εξήγησε ο κ. Ζωγράφου εξηγώντας πως «ακόμα και αν με το τέλος των σπουδών του φύγει να θέλει να επιστρέφει συχνά και να γίνει πρεσβευτής του τόπου μας». «Εμείς άλλωστε ως αντιδημαρχία τουρισμού ζητάμε επισκεψιμότητα και αν δεν αποτελέσουν οι φοιτητές μας τους καλύτερους πρεσβευτές μας, ποιος θα το κάνει;» διερωτήθηκε.

Κλείνοντας ο ίδιος έκανε λόγο για μία επίσημη πρώτη προσπάθεια σύνδεσης του ΔΠΘ με την Κομοτηνή, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής προς όλους, νεότερους και μεγαλύτερους να δώσουν το παρών στη διοργάνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.