Πολιτικη Προστασια: Σε υφεση η πυρκαγια στην Πεντελη – Επιφυλακη για διασπαρτες εστιες

Η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Η πυρκαγιά της Πεντέλης είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία

Η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, τονίζεται από την Πολιτική Προστασία.

Δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων.

Παράλληλα, όπως τονίζεται από την Πολιτική Προστασία, τα νοσοκομεία της Αττικής παραμένουν σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.