«Πολεμωντας τη νικοτινη και τις εξαρτησεις» απο τις Διευθυνσεις Εκπαιδευσης της Ροδοπης

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο πόλεμος κατά της νικοτίνης έχει μακρά ιστορία και δείχνει χωρίς τέλος. Από πότε χρονολογούνται τα διασταυρούμενα πυρά των υπέρμαχων και των επικριτών της νικοτίνης; Πώς προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο;
 
Σε αυτά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές της εκδήλωσης «Πολεμώντας τη νικοτίνη και τις εξαρτήσεις» τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, που διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:
 
1.Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης «Ορφέας»: οι δράσεις στα σχολεία για την πρόληψη και καταπολέμηση του καπνίσματος. Μιλούν οι Γκάρο Εσαγιάν (ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου), Σπύρος Βόλτσης και  Μαρία Γούλα (ψυχολόγοι του Κέντρου).
 
2.Ιστορία και αγώνας για την απαγόρευση του καπνού. Το παράδειγμα το μαχητικού κειμένου Ψόγος Νικοτιανής (Νικόλαος Μαυροκορδάτος, τέλος του 17ου αιώνα). Προλογίζει ο Νίκος Μαυρέλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Δ.Π.Θ.) και διαβάζει ο Φιλοποίμην Ανδρεάδης (ηθοποιός).
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.