ΠΟΕΔΗΝ: Το 80% του Υγειονομικου προσωπικου εχει εμβολιαστει

Σε ανακοίνωσή της ζητά να μπει τέλος στην "κατασυκοφάντηση" του υγειονομικού προσωπικού ότι αποτελεί εστία διασποράς του κορωνοϊού

Στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στον κλάδο των Υγειονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, θέλοντας να θέσει τέλος στην “κατασυκοφάντηση” του υγειονομικού προσωπικού.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της θα πρέπει «να πάψουν να συκοφαντούν το Υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό.

Το ποσοστό συμμετοχής αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 80% όσων έχουν εμβολιασθεί, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι στις λίστες για εμβολιασμό και όσων δεν μπορούν να εμβολιασθούν με ιατρική εντολή. Με μία δεύτερη ευκαιρία θα είναι καθολική η συμμετοχή.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας περάσαμε στην κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό. Επισημαίνουμε τα εξής:

Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό σήμερα του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα:

  • 62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορoνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του Υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.