Ποδηλατικος αγωνας Brevet για τα Ελευθερια Θρακης

ΔΚΕΠΠΑΚ, ΓΑΣ και Breveterians ενώνουν δυνάμεις σε μια διαδρομή-περιήγηση στις ομορφιές του τόπου

Η Δημοτική  Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, ο ΓΑΣ Κομοτηνής και η ποδηλατική ομάδα Breveterians διοργανώνουν το 1o Brevet Ελευθέρια Θράκης 2021 απόστασης 205 χλμ. στις 29 Μαΐου, επιδιώκοντας την προαγωγή του ποδηλατικού τουρισμού, με βάση τα γαλλικά πρότυπα.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP, από τον Σεπτέμβριο του 2020.

H διαδρομή

Η διαδρομή που χαράκτηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 205 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Διέρχεται από πολλούς οικισμούς πέντε διαφορετικών δήμων της Ροδόπης και της Ξάνθης, με αφετηρία και τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο Ηρώο, στις 8:00 το πρωί της 29ηςΜαΐου. Οι συμμετέχοντες Breveterians θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Κομοτηνή, Σάπες, Συκοράχη, Αύρα, Μέστη, Κρωβύλη, Μαρώνεια, Ίμερος, Ξυλαγανή, Άγιοι Θεόδωροι, Νέο Σιδηροχώρι, Παγούρια, Μολυβωτή, Γλυφάδα, Μέση, Φανάρι, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Συδηνή, Πολύσιτο, Αμαξάδες, Ίασμος, Σώστη, Μέγα Πιστό, Σύμβολα, Κομοτηνή.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία ελέγχου- βοήθειας σε Μαρώνεια- Φανάρι- Ίασμο.

Προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η ύπαρξη ποδηλατικού μητρώου brevet, η συμπλήρωση του 18ου έτους και η καλή φυσική κατάσταση.

Λάβε μέρος ή γίνε εθελοντής της διοργάνωσης

Το πρωί του Σαββάτου 29ης Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώνουν παρουσία στη Γραμματεία της διοργάνωσης, στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής.

Δήλωση εγγραφής αθλητή μέχρι τις 26 Μαΐου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXRqniz3M3llpbMcXNO_B43_duAiyOsYOccNPx8F1gSqs0FA/viewform

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής την ημέρα της διοργάνωσης στη Γραμματεία, πριν την εκκίνηση. Όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν, με την ολοκλήρωση της διαδρομής, το αναμνηστικό μετάλλιό τους το οποίο έρχεται από τη Γαλλία.

Οι διοργανωτές δίνουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος ως εθελοντές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIIhSvqLdqI73ymywaQ_3vY2cC4AItvHyn-OmeqF2aoaYpyQ/viewform

Επίσης, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://brevetkomotini.blogspot.com/2021/01/1o-brevet-2021-200.html

Και τη σελίδα στο facebook Brevet Ελευθέρια Θράκης 200χλμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.