Πλοιο των Γιατρων Χωρις Συνορα διεσωσε 240 μεταναστες στη Μεσογειο μεσα σε μερικες ωρες

Κατά στοιχεία του ΟΗΕ, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη κάπου 23.000 άνθρωποι

Το πλήρωμα του Geo Barents, πλοίου που μισθώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), διέσωσε σχεδόν 240 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο να πνιγούν στη Μεσόγειο μέσα σε λίγες ώρες, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε τρία πλεούμενα που κινδύνευαν να βυθιστούν. Με τη διάσωσή τους, οι άνθρωποι πάνω στο σκάφος των MSF έφθασαν τους 335, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Ήδη πριν από τις χθεσινές διασώσεις, το Geo Barents περίμενε εδώ και ημέρες έγκριση να ελλιμενιστεί σε ασφαλή προορισμό για να αποβιβάσει τους μετανάστες. Συνήθως, η άδεια αυτή δίνεται από την Ιταλία.

Στην ίδια περιοχή πλέουν επίσης το Ocean Viking, το σκάφος της SOS Méditerranée, με 114 μετανάστες, και το σκάφος Sea-Eye 4 της ΜΚΟ Sea-Eye, με άλλους 216. Αναμένουν επίσης να τους δοθεί άδεια να αποβιβάσουν τους ανθρώπους αυτούς σε ασφαλές λιμάνι εδώ και μέρες.

Οι μετανάστες φεύγουν με πλεούμενα κυρίως από τις ακτές της Λιβύης ή της Τυνησίας και αποπειρώνται τον ριψοκίνδυνο διάπλου της Μεσογείου προκειμένου να φθάσουν σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά στοιχεία του ΟΗΕ, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη κάπου 23.000 άνθρωποι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.