Πληθος πιστων για αλλη μια χρονια στην Ιερα Μονη Παναγιας Φανερωμενης Βαθυρρυακος

Αψήφησε τη βροχή και συνέτρεξε στη χάρη της

Έξω από την ομώνυμη γυναικεία κοινοβιακή Ιερά Μονή Βαθυρρύακος υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων το απόγευμα του Σαββάτου την θαυματουργή Θεομητορική εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης από το παρεκκλήσι εντός του Αμπελουργικού Σταθμού Αιγείρου, πλαισιωμένος από κληρικούς, την καθηγούμενη της Μονής Μαριάμ και παρουσία τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων της Ροδόπης.
 
Πλήθος πιστών για άλλη μια χρονιά αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε συνέτρεξε στη χάρη της με τη σύντομη δέηση και λιτανευτική πομπή να καταλήγει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον Σεβασμιώτατο.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τόνισε την αξία του Πανθρακικού Θεομητορικού προσκυνήματος που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αποτελεί «φάρο τηλαυγέστατον και λιμένα σωτηρίας», αφού οι καταφεύγοντες με πίστη λαμβάνουν τη χάρη των αιτημάτων τους, επικαλέσθηκε δε τις ακοίμητες πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου στη ζωή όλων και ευχήθηκε για την προκοπή όλων.
 
Την επομένη το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στη Μονή και Θεία Λειτουργία, αναφερόμενος κατά το κήρυγμά του στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην καλλιέργεια των Θείων χαρισμάτων που την κατέστησαν Κεχαριτωμένη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.