Πληθος πιστων για ακομα μια φορα στα Φατηριακα

Ροδοπίτες και όχι μόνο τίμησαν την Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος, και βρέθηκαν στο μεγαλύτερο προσκύνημα της Ροδόπης

Τη φήμη της ως το μεγαλύτερο προσκύνημα της Ροδόπης επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος με χιλιάδες κόσμου να συρρέει την παραμονή των Εννιαήμερων της Παναγίας, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας.

Ήδη από το πρωί της ημέρας πολλοί προσκυνητές, με τα πόδια ή με οχήματα, προσήλθαν στην μονή για να προσκυνήσουν, ενώ το απόγευμα η κίνηση κορυφώθηκε κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτασμού.

Έτσι γύρω στις 6 το απόγευμα έλαβε χώρα η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Παρεκκλήσιο της Θεομήτορος, όπου αποκαλύφθηκε η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Ο Σεμασμιώτατος στη συνέχεια μετέφερε την Εικόνα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή, από τις μοναχές της μονής, αλλά και τον κόσμο που είχε ήδη συγκεντρωθεί στο χώρο.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικό Εσπερινός της Εορτής, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών, που περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν την εικόνα.

Κατά το κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξήρε την προσωπικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον ρόλο Της στο σχέδιο της Οικονομίας του Θεού και την αέναη σκέπη και φροντίδα Της προς όλους τους πιστούς.

Επιστροφή για την εμποροπανήγυρη

Στον χώρο έξω από τη μονή, στήθηκε ξανά, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, η συνήθης εμποροπανήγυρη, με πολλούς καταστηματάρχες να διαθέτουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια στους προσκυνητές που έφταναν στο χώρο.

Όσο έπεφτε ο ήλιος, και παρά τα σύννεφα στο βάθος του ουρανού που απειλούσαν, αλλά ποτέ δεν έφεραν την βροχή, μικροί και μεγάλοι χάθηκαν μέσα στα φώτα του πανηγυριού, μέσα στα παιχνίδια και τις έντονες φωνές που υψώνονταν μέσα στη νύχτα.

Οι προβολείς των αυτοκινήτων, που κατά δεκάδες προσέρχονταν συνεχώς στο χώρο, φώτιζαν τη νύχτα αλλά και όσους προσκυνητές, μέχρι αργά το βράδυ, προσέρχονταν στην μονή με τα πόδια, είτε μέσω της Εθνικής Οδού είτε μέσω του δρόμου της Αιγείρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.