Πληθος κοσμου στο Φαναρι για την τελετη αγιασμου των υδατων (+Video)

Ο Γιάννης Πετράς ανέσυρε τον Σταυρό, όπως και πέρσι

Στο έτερο δημοτικό παραλιακό μέτωπο της Ροδόπης, και συγκεκριμένα, στο λιμάνι Φαναρίου, μετέβη μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Μαρώνειας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Η τελετή ξεκίνησε περί τη 1.15 το μεσημέρι. Πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής, αστυνομικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου ήταν παρόντες στην τελετή.

Από καΐκι, ως είθισται, οι επίδοξοι βουτηχτές, 20 περίπου τον αριθμό, έπεσαν στα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Σταυρό.

Τον Σταυρό ανέσυρε τελικά από τα ύδατα ο Γιάννης Πετράς, που είχε ανασύρει τον Σταυρό και πέρσι.

Υπό το βλέμμα του Ερυθρού Σταυρού η τελετή

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και κάθε χρόνο, μέλη του Παραρτήματός Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Νομού μας παρευρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους, στην τελετή των υδάτων στο Φανάρι, με στόχο την ασφαλή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα η κάλυψη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από δύο κλιμάκια του Παραρτήματος, το πρώτο εκ των οποίων αποτελούμενο από πέντε μέλη ήταν στην ξηρά, εξοπλισμένοι με φαρμακεία και έτοιμοι να παράσχουν πρώτες βοήθειες, ενώ το δεύτερο βρισκόταν στην θάλασσα στο σκάφος του Παραρτήματος, στο οποίο επέβαιναν ο χειριστής και ένας εκπαιδευμένος δύτης, οι οποίοι συνεχώς βρίσκονταν δίπλα στους κολυμβητές ώστε να επέμβουν άμεσα σε περιπτώσεις κόπωσης και υποθερμίας έχοντας μαζί και εξοπλισμό για υποβρύχια κατάδυση, εάν αυτό χρειαζόταν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.