Πληθος κοσμου στη διπλη δραση του εργου «To Mobile School Ταξιδευει»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης η διπλή δράση του έργου το «To Mobile School Ταξιδεύει».

Ομάδα έργου και εθελοντές ενημέρωναν το κοινό της πόλης μοιράζοντας φυλλάδια, ενώ πλήθος παιδιών Ρομά και μη προσέγγισαν το κινητό σχολείο για να παίξουν και να διασκεδάσουν ευχάριστα και δημιουργικά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την υλοποίηση του έργου γύρω από την πλατεία, αλλά και στους δρόμους της πόλης, διερχόμενο αυτοκίνητο-τελάλης ενημέρωνε το κοινό για τις δράσεις του Mobile School.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της πόλης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο οποίος σε δηλώσεις του απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα και την ένωση Κυριών Δράμας τονίζοντας πως η δράση αυτή αποτελεί παράδειγμα περιφερειακής συνείδησης. «Το να ενημερώνουμε τα παιδιά Ρομά να αγαπήσουν την εκπαίδευση και την επιστήμη έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Όταν κάναμε το 1ο δημοτικό σχολείο στο Δροσερό όλοι μας χλευάζανε και σήμερα περίπου 700 παιδιά πηγαίνουν στο Δημοτικό και 300 παιδιά στο Γυμνάσιο. Από το σχολείο αυτό έχουν βγει τεχνοκράτες, δάσκαλοι και επιστήμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά δηλώνοντας την συμπαράσταση του την προσπάθεια αυτή ώστε όπως εξήγησε «να μπορέσουνε να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα πράγματα για τον υπέροχο κόσμο των Ρομά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.