Πληθος δρασεων στις Γιορτες παιδιου 2023 Δημου Κομοτηνης

Γέμισε με παιδικές φωνές το προαύλιο της Τσανακλείου για τρεις μέρες

Ξεκίνησαν, με μεγάλη συμμετοχή από την πρώτη μέρα, οι «Γιορτές παιδιού 2023 Δήμου Κομοτηνής» στο προαύλιο χώρο της Τσανάκλειου, την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, περιλαμβάνουν κατασκευές, παιχνίδια, μουσική, ομιλίες και έκθεση βιβλίου με βιβλιοπωλεία της πόλης, διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ με το ΚΔΑΠ του Δήμου, και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, κλείνοντας δε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη σχολική χρονιά.

Την Πέμπτη ξεκίνησαν με ευφάνταστα δημιουργικά εργαστήρια με του Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, όπως οι «Γλυκές δροσερές αλχημείες», με τα παιδιά να «κατασκευάζουν» παγωτά, «Με τα φτερά του Ανρί Ματίς», «Παιχνίδια βγαλμένα από την παράδοση με ψυχή και κίνηση», και συνεχίστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών το παρών έδινε ο παγωτατζής με το καρότσι του που κερνούσε δροσερό παγωτό.

Πρόκειται για ένα τριήμερο που κάνουν με την λήξη της σχολικής χρονιάς, και η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης από τα παιδιά, σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια γιορτή, και σε αυτό το εύρος, παρόλο που παλιότερα οι παιδικοί σταθμοί έκαναν το πανηγυράκι τους για μια μέρα στο πάρκο της Περιφέρειας.

Τώρα αυτό μεγάλωσε, με δημιουργικές απασχολήσεις, εκθέσεις βιβλίου κτλ, και αυτή η συνύπαρξη έχει πιο δυναμικό αποτέλεσμα, μεταξύ των ΚΔΑΠ, των παιδικών σταθμών και των στελεχών της Βιβλιοθήκης, που πλέον έχουν αποκτήσει εμπειρία όλη τη χρονιά με τις δραστηριότητές τους.

Η κ. Λιβεριάδου εξέφρασε κλείνοντας την ελπίδα πως αυτές οι γιορτές θα συνεχίσουν να γίνονται και στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.