Πληθαινουν οι φωνες συμπαραστασης στην κινητοποιηση για τη διασωση του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Να μετατραπεί σε παλλαϊκή διαμαρτυρία το συλλαλητήριο καλεί τους Ροδοπίτες ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής

Μήνυμα συμπαράστασης αλλά και καλέσματος σε όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αποστέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
«Το Νοσοκομείο πάντα είχε την παθογένεια του, όμως σε αυτήν την κατάσταση δεν έφτασε ποτέ και το σημαντικότερο, είναι πως μάλλον οδηγούμαστε προς τα χειρότερα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που αναλυτικά έχει ως εξής: 

«Να είναι εκεί όλοι οι Πολίτες του Νομού να μην επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίζει με την υγεία μας»

«Mε αφορμή την Σύσκεψη Φορέων που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους Εργαζόμενους στο Νοσοκομείο που πέραν κάθε ευθύνης, αλλά με γνώμονα το ήθος που τους διακρίνει και το λειτούργημα που επιτελούν, για άλλη μια φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.
 
Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά, το Νοσοκομείο πάντα είχε την παθογένεια του, όμως σε αυτήν την κατάσταση δεν έφτασε ποτέ και το σημαντικότερο, είναι πως μάλλον οδηγούμαστε προς τα χειρότερα.
 
Έτσι λοιπόν καλά κάνουν οι Εργαζόμενοι και ενημερώνουν τους Φορείς και τους κατοίκους του Νομού γιατί τα προβλήματα αφορούν εμάς και πολύ συνοπτικά ομαδοποιούνται βασικά σε τρεις κατηγορίες:
1. Δραματική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, που οφείλεται τόσο στην συνεχή αφαίμαξη του υπάρχοντος προσωπικού όσο και στη μη πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων που οδηγεί με βεβαιότητα σε αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου.
2. Τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό που δεν αφορούν πλέον στην καταπολέμηση της σπατάλης, αλλά στην περικοπή ανελαστικών δαπανών απόλυτα απαραίτητων και αναγκαίων.
3. Η ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Τα κτίρια είναι τόσο παλιά που δεν βοηθούν καθόλου στην λειτουργία του Νοσοκομείου και στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.
 
 Όμως το σημαντικότερο είναι ότι το 4όροφο κτίριο που είναι ο κεντρικός κορμός του Νοσοκομείου, δεν είναι ασφαλές ιδιαίτερα σε περίπτωση σεισμού (η Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Προσεισμικού Ελέγχου, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. 2005 καταλήγει πως είναι επικίνδυνο κατά 95%).
 
Δυστυχώς το κράτος με δικαιολογία την οικονομική κακομοιριά, που το ίδιο μας οδήγησε, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων, αντίθετα αδιαφόρησε και τα επιδείνωσε, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε εδώ.
 
Πάνε να μας στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία και σε τελική ανάλυση την ίδια τη Ζωή.
 
Μπράβο λοιπόν στο Κράτος και όλους τους ανεύθυνο-υπεύθυνους για το κατόρθωμά τους.
 
Συνειδητοποιώντας το παιχνίδι που παίζεται, αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος, ο Σύλλογός μας, ενισχύοντας τη δίκαιη και απεγνωσμένη φωνή των Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, για την παλλαϊκή διαμαρτυρία, καλεί όλους τους κατοίκους του Νομού να πάρουν μέρος, στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη 1.00 μ.μ. στην αυλή του Νοσοκομείου.
 
Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς, να είναι εκεί όλοι οι Πολίτες του Νομού, μικροί και μεγάλοι, μαθητές και φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, για να απαιτήσουμε να λυθούν τα προβλήματα και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίζει με την ΥΓΕΙΑ μας.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.