Πληρης ελευθερια για εμβολιασμενους σε εστιαση και ψυχαγωγια

Την άρση όλων των περιορισμών ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας - Παραμένουν ως έχουν οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

Νέες ελευθερίες για πλήρως εμβολιασμένους ακόμα και στις «κόκκινες περιοχές» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα από σήμερα και για τις  επόμενες 15 ημέρες όταν και θα επαναξιολογηθούν ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Η κατάταξη μιας περιοχής στο κόκκινο δεν θα επισύρει επιπλέον μέτρα, ενώ αν σε κάποια περιοχή χρειαστούν επιπλέον μέτρα τότε αυτά θα αποφασίζονται με βάση την εισήγηση της Επιτροπής.

«Εχθρός μας είναι ο κορωνοιός όλοι πρέπει να προστατευτούν και η προστασία συνίσταται στον εμβολιασμό» εξήγησε ανακοινώνοντας επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού.

Όπως έκανε σαφές ο ίδιος δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ούτε απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση. Ειδικότερα στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για την διασκέδαση και την εστίαση. Οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όπως και το προσωπικό, όπως η χρήση μάσκας.

Οι περιορισμοί στους μεικτούς χώρους ισχύουν ως έχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.