Πλημμυρισαν απο πιστους για ακομη μια χρονια τα Φατηριακα

Πλήθος πιστών ταξίδεψαν μέχρι την Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος για να τιμήσουν τη Θεομήτορα

Πεζοί, με αυτοκίνητα αλλά και με ποδήλατα προσήλθαν σήμερα, πιστοί παραμονή των εννιάμερων της Παναγίας, στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρρύακος, που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο και πόλο έλξης όλων των Θρακιωτών.
 

Όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες Κομοτηναίοι επέλεξαν να πάνε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης με τα πόδια, καλύπτοντας μία απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων, και το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν αρκετοί προσκυνητές, ιδιαίτερα νέοι, που προτίμησαν να εκμεταλλευτούν τη δροσιά που επικρατεί τις πρωινές ώρες.

Οι πιστοί συνέχισαν να προσέρχονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρόλο που λίγοι ήταν οι γενναίοι που αποτόλμησαν στο μέσο της ημέρας να κάνουν τη διαδρομή, με τους προσκυνητές όμως να πυκνώνουν όσο ο ήλιος έγερνε προς τη δύση.

Φυσικά όλοι προσέρχονταν για την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται στον ναό, η οποία θεωρείται θαυματουργή.
 
Πόλος έλξης όλων ήταν ο Εσπερινός που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, αφού προηγουμένως υποδέχθηκε τη θαυματουργή Εικόνα της Θεομήτορος έξωθεν της Ιεράς Μονής, ενώ ο Μητροπολίτης θα ιερουργήσει και σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.