Πλαταμωνας: Τροχαιο δυστυχημα με εναν νεκρο και πεντε τραυματιες

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, που υπέκυψε στα τραύματά του, μετά το τραγικό δυστύχημα στο ύψος του Πλαταμώνα.

Η σύγκρουση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ με δύο ΙΧ σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα, στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το λεωφορείο που κατευθυνόταν προς την Αθήνα, έπεσε πάνω στα δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Οι δύο από τους πέντε τραυματίες του θανατηφόρου τροχαίου διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η κατάσταση και των δύο είναι κρίσιμη.

Στο λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, επέβαιναν περίπου 77 άτομα. Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο. Σύμφωνα με αυτήν, «παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.