Πιστοποιουνται οι παιδοτοποι των παιδικων σταθμων του Δημου Κομοτηνης

Ήδη έχουν πιστοποιηθεί τρεις, ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιποι

Στην πιστοποίηση των παιδότοπων των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής (όπως ονομάζονται οι παιδικές χαρές που βρίσκονται εντός τους) προχωρά το ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, θέλοντας να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών.
 
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από πέρυσι για όλους τους σταθμούς, και ήδη έχουν πάρει πιστοποιήσεις 3 παιδότοποι, (του Α΄ βρεφονηπιακού σταθμού, του Ζ΄ και του Η΄ Παιδικού σταθμού), ενώ σύντομα περιμένουν να πάρουν πιστοποιήσεις και οι υπόλοιποι παιδότοποι, ώστε και οι 12 συνολικά παιδότοποι που υπάρχουν να έχουν πάρει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης, όπως ονομάζεται.
 
Το ΚΕΜΕΑ έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, σημείωσε ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Γκαράνης, με στόχο να δημιουργήσει το αίσθημα της ασφάλειας στους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δομές του, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορούν να παίζουν ελεύθερα.
 
Να σημειωθεί πάντως πως ο νόμος, σε αντίθεση με τις παιδικές χαρές, δεν υποχρεώνει τους παιδότοπους να είναι πιστοποιημένοι, παρόλα αυτά το Κέντρο θέλησε να διασφαλίσει την πιστοποίηση αυτή περισσότερο για να μην ανησυχούν οι γονείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.