Πιστοποιηση πυρασφαλειας για 59 σχολικες μοναδες στο Δημο Κομοτηνης

Μέσω πρότασης ύψους 256.000 ευρώ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ

Μέτρα και πιστοποιητικά πυρασφάλειας θα αποκτήσουν 59 σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής, με την πρόταση που θα υποβάλλει ο Δήμος στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ, ύψους 256.060 ευρώ.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ενέκρινε την υποβολή της αίτησης, με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής», που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσουν πιστοποίηση όλα τα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών.
 
Να σημειώσουμε πως όπως αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, στην λίστα που θα υποβληθεί δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία του Δήμου, μιας και κάποια, όπως το 2ο ΓΕΛ, έχουν ήδη πιστοποιητικά πυρασφαλείας.
 
Έτσι μέσω της πρότασης θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία, που έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις μέτρα πυρασφάλειας αλλά όχι πιστοποίηση, να επικαιροποιήσουν τα σχέδιά τους και να αποκτήσουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
 

Τα σχολεία

 
Στην πρόταση συμπεριλαμβάνονται 21 νηπιαγωγεία: το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο-11ο, 7ο, 8ο, 9ο 10ο, 12ο, 14ο, 15ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Ν. Καλλίστης, Κοσμίου, Θρυλορίου, Αιγείρου, Γρατινής, Νέου Σιδηροχωρίου, Φαναρίου, Ηφαίστου και Κάλχα
 
Επίσης περιλαμβάνονται και 17 Δημοτικά σχολεία, το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 1ο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, και τα Δημοτικά Σχολεία Ροδίτη, Κοσμίου, Αιγείρου, Φαναρίου, Νέου Σιδηροχωρίου και Νέας Καλλίστης.
 
Ακόμη πιστοποίηση πυρασφάλειας θα αποκτήσουν 6 γυμνάσια, το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, και τα Γυμνάσια Νέου Σιδηροχωρίου και Νέας Καλλίστης, 3 Λύκεια, το 1ο και 3ο ΓΕΛ και το 1ο ΕΠΑΛ, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Υφαντών.
 
Τέλος πιστοποίηση θα αποκτήσουν και 11 μειονοτικά σχολεία, το 1ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 2ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 3ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 4ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη και τα μειονοτικά σχολεία στους οικισμούς Κάλχαντος, Κικιδίου, Πόρπης, Σιδηράδων, Στυλαρίου και Φύλακα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.