Πισια με τυρι απο τους μικρους σεφ του Θρυλοριου

Στα μυστικά της Ποντιακής γαστρονομίας μυήθηκαν οι μικροί μάγειρες που γέμισαν την κεντρική πλατεία του Θρυλορίου

Σεφ για μια βραδιά έγιναν τα παιδιά στο Θρυλόριο, στη βραδιά παιδικής γαστρονομίας το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου, με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γάρς» με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας.

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού συγκεντρώθηκαν περίπου 40 παιδιά, ηλικίας από 3-4 χρονών μέχρι το Δημοτικό, τόσο από το Θρυλόριο όσο και από την Κομοτηνή, με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου να τονίζει πως με αυτό τον τρόπο θέλησαν να αναδείξουν και το παρόν, αλλά και να σηματοδοτήσουν και το μέλλον της Ποντιακής γαστρονομίας, που ελπίζουν να ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως του χρόνου, αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις, θα μπορέσουν να επιστρέψουν και οι ενήλικες, με το 6ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας, που είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια.

Η βραδιά όμως την Κυριακή ανήκε αποκλειστικά στους μικρούς σεφ, που άνοιξαν με τους πλάστες τους την ζύμη που έφτιαξε η κ. Κούλα Σιδηροπούλου, έβαλαν το τυρί, τα ετοίμασαν και τα έδωσαν για να τα τηγανίσουν, ώστε στη συνέχεια να τα γευτούνε κιόλας, και να προσφέρουν στον κόσμο.

Η κ. Μαυρίδου τόνισε πως τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν τα πισία, μιας και μεγαλώνουν με αυτά, με τις νεότερες γενιές να διατηρούν, έστω και εν μέρει, κάποιες ποντιακές συνταγές στην καθημερινότητά τους.

«Εμείς σαν σύλλογος έχουμε τέτοια εδέσματα στις εκδηλώσεις μας, και έτσι δεν είναι κάτι ξένο για τα παιδιά» ανέφερε, και θέλουν στο μέλλον να συνεχίσουν να υπάρχουν τα ποντιακά εδέσματα στο τραπέζι τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.