Πιο επικαιροι απο ποτε οι αγωνες για τα δικαιωματα των γυναικων

Συμβολική κινητοποίηση από το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

Συμβολική κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου, θέλοντας να δείξει πως η ανάγκη για τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία και την ισότιμή τους θέση στην κοινωνία γενικότερα είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Κωνσταντινίδου, θεωρούν πως είναι ακόμα προς κατάκτηση η γυναικεία ισονομία και χειραφέτηση. Εξ ου και παλεύουν για δημιουργική ζωή με δικαίωμα στην εργασία, τη μητρότητα και, ειδικά στις μέρες μας, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. «Σήμερα θέλουμε να δώσουμε αυτό ακριβώς το μήνυμα, της διεκδίκησης της δημόσιας και δωρεάν υγείας, και την προστασία της μητρότητας για μας και τις οικογένειές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέρα όμως από την υγεία, γενικότερα παρά τα βήματα που έχουν γίνει ανά τους αιώνες, και τους αγώνες των γυναικών που τιμώνται αυτή τη μέρα, θεωρούν πως υπάρχει ακόμα δρόμος για την πραγματική ισότητα. Η κ. Κωνσταντινίδου πιστεύει μάλιστα πως οι γυναίκες σήμερα υπόκεινται μια πολύμορφη βία, γιατί πέρα από τη φυσική, βία είναι η ανεργία, η μερική απασχόληση, να κρέμονται όλες οι υποχρεώσεις της φροντίδας όλης της οικογένειας, των παιδιών, του σπιτιού, των ηλικιωμένων.

«Θα πρέπει να παλέψουμε για κοινωνική κρατική ευθύνη σε όλα αυτά, ώστε να μπορέσει και η γυναίκα να απελευθερωθεί από κάποια δεσμά που έχει πάνω της» σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, αν και τόνισε πως το πλαίσιο αυτό δεν τίθεται σε αντιπαράθεση με τους συντρόφους, συναδέρφους, πατεράδες και αδερφούς τους, αλλά ο αγώνας θα πρέπει να είναι κοινός. Για αυτό και απεύθυναν κάλεσμα στην κινητοποίησή τους προς τους τοπικούς συνδικαλιστικούς και φοιτητικούς συλλόγους, γιατί πιστεύουν πως θα πρέπει να παλεύουν όλοι μαζί, εργαζόμενοι άνεργοι συνταξιούχοι, γυναίκες φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.