Πιο απαιτητικα απο περυσι, διχως ομως πολλες «παγιδες» τα ερωτηματα στην Οικονομια

Ο Καθηγητής του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο» Αθανάσιος Δεμίρης επί των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

Πιο απαιτητικά από τα θέματα των περασμένων ετών, με λίγες ωστόσο «παγίδες» ή δυσκολίες ήταν τα  θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι μαθητές των ΓΕΛ της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, σύμφωνα με τον καθηγητή του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «2001 Ορόσημο» κ. Αθανάσιο Δεμίρη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιουνίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Δεμίρης ως προς τα θέματα στην Οικονομία έκανε λόγο για θέματα απαιτητικά και κλιμακούμενης δυσκολίας, στα οποία ωστόσο ένας καλά προετοιμασμένος και ψύχραιμος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και το άριστα.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για θέματα που κάλυπταν το σύνολο της ύλης του σχολικού βιβλίου στα οποία όμως οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν προετοιμαστεί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, απαιτούνταν ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή στο τέταρτο θέμα που «έκρυβε» τη δική του δυσκολία.

Όπως εξήγησε ειδικότερα στο τέταρτο θέμα υπήρχαν λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι αντίστοιχο θέμα είχε μπει το 2002.

Ο κ. Δεμίρης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρχουν και φέτος άριστες βαθμολογίες στο μάθημα των οικονομικών, εξηγώντας πως «παραδοσιακά» πρόκειται για μάθημα «εξομάλυνσης», ήτοι ένα μάθημα στο οποίο μπορούν οι μαθητές να καλύψουν τυχόν κακές βαθμολογίες σε άλλα μαθήματα όπως τα Μαθηματικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.