Πινακιδες… για δυνατους λυτες

Αυτοκόλλητα, κυρίως οπαδικά, μερικές φορές καθιστούν σχεδόν αδύνατο να γίνουν κατανοητές οι πινακίδες στο κέντρο της Κομοτηνής

Οι «ντόπιοι» Κομοτηναίοι οδηγοί, πολλές φορές δεν προσέχουν τις πινακίδες στους δρόμους της πόλης μας, έχοντας εξοικειωθεί με αυτές λόγω των πολλών ετών από τα οποία περνούν από τα ίδια σημεία, και έτσι μπορεί να μην εντοπίζουν αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτές, αλλά και ότι μερικές φορές… δεν μπορούν καν να τις δουν, μιας και έχουν επάνω αυτοκόλλητα, συνήθως με οπαδικά μηνύματα.

Η πάνω πινακίδα δίνει στον οδηγό μια ιδέα για το τι μπορεί να αναγράφεται στην κάτω

Χαρακτηριστική είναι η πινακίδα στην διασταύρωση των οδών Καβάφη και Αίνου, όπου τα αυτοκόλλητα είναι τόσο πυκνά, που έχει μείνει μόνο η γενική ιδέα της πινακίδας να δείχνει πως απαγορεύεται η στροφή δεξιά.

Και όταν κάποιος προσέξει αυτό το πρόβλημα, αρχίζει να το βλέπει σε κάθε πινακίδα, με πολλές στην περιοχή κοντά στο ΚΤΕΛ να έχουν «ενισχυθεί» από κάθε είδους αυτοκόλλητα, αλλά είμαστε σίγουροι, και σε άλλα σημεία.

Έχουν γίνει μερικές προσπάθειες αφαίρεσης

Σε κάποιες από αυτές φαίνεται να έχει γίνει κάποια προσπάθεια να αφαιρεθούν τα αυτοκόλλητα, με ανάμικτα αποτελέσματα, ενώ ακόμα και η αφαίρεση δεν σημαίνει πως σύντομα δεν θα έρθει κάποιος να καλύψει την έλλειψη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Όπως αναφέραμε συνήθως οι Κομοτηναίοι δεν έχουν πρόβλημα, μιας και γνωρίζουν τους δρόμους, όμως με δεδομένο από τη μία ότι έχουμε νέους επισκέπτες στην πόλη μας, ελέω φοιτητών, αλλά και ότι οι δρόμοι της συγκεκριμένης περιοχής βλέπουν αυτή την περίοδο μεγαλύτερο όγκο κίνησης λόγω των εργασιών που γίνονται για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου, η κατάσταση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Αυτοκόλλητα τόσο στην οδική πινακίδα, όσο και στην πινακίδα για την οδό

Πέρα φυσικά του γεγονότος ότι, φυσικά, είναι παράνομο, με την καταστροφή και αλλοίωση πινακίδων σήμανσης να αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ που προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 2000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.