Πιλοτικη η τοποθετηση του προειδοποιητικου φαναριου στη Θασου

Ο αναλάμποντας σηματοδότης προστίθεται στις υφιστάμενες σημάνσεις στο δρόμο

Στόχος η αποτροπή των ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά στη διασταύρωση λόγω παραβίασης της προτεραιότητας

Αναλάμποντα σηματοδότη πριν την διασταύρωση της οδού Θάσου με την οδό Κουρτίδη, τοποθέτησε πιλοτικά ο Δήμος Κομοτηνής, με στόχο την αποτροπή ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά σε αυτή.

Ο σηματοδότης αυτός βρίσκεται στην οδό Θάσου, στο ρεύμα από το κέντρο προς το 5ο Δημοτικό, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί ανάλογος σηματοδότης και από την αντίθετη κατεύθυνση πάλι στην οδό Θάσου.

Τέτοιοι σηματοδότες δεν θα τοποθετηθούν στην οδό Κουρτίδη, μιας και οι κινούμενοι σε αυτή έχουν προτεραιότητα.

Όπως σημείωσε η υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου, η διάβαση έχει ήδη σήμα Stop, αλλά και προειδοποίηση στην άσφαλτο για τους οδηγούς που κινούνται στη Θάσου.

Υπενθύμισε δε πως αν τηρούνταν ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, τόσο για την ταχύτητα των οχημάτων όσο και την τήρηση των σημάτων, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στη διάβαση, ενώ και η ορατότητά της είναι πολύ καλύτερη από άλλες διαβάσεις στην πόλη μας, οι οποίες όμως δεν βλέπουν αυτή τη συχνότητα ατυχημάτων.

Όσο για το αίτημα για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη συγκεκριμένη διασταύρωση, σημείωσε πως αφενός για να γίνει αυτή χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη, που δεν είναι σίγουρο αν πληρούνται οι προδιαγραφές, αφετέρου το πιθανότερο είναι πως ακόμα και αν αυτό είναι εφικτό, θα μεταφέρει τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε άλλα σημεία του δρόμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.