Πιεσαν για βελτιωση στη λειτουργια της πανω Λεσχης οι εστιακοι φοιτητες Κομοτηνης

Θέλουν να ανατρέψουν την σταδιακή απαξίωση του θεσμού των εστιών

Δεσμεύσεις για καλύτερες παροχές και υπηρεσίες από την Λέσχη τους, έλαβαν οι οικότροφοι των Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής από εκπρόσωπο της εταιρείας σίτισης που τη διαχειρίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Οι φοιτητές είχαν συνάντηση τη Δευτέρα με τον εκπρόσωπο, θέλοντας να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που θεωρούν πως έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, διαβλέποντας πίσω από αυτά την προσπάθεια έμμεσης κατάργησης του θεσμού των εστιών, μέσω της συστηματικής υποβάθμισης των προσφερόμενων παροχών.

Όπως τονίζουν, όλες οι εγκαταστάσεις απαξιώνονται, όμως ήρθε σε αυτό να προστεθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εστιακή κοινότητα από το δευτερόλεπτο που η σίτιση δόθηκε στα χέρια ιδιώτη εργολάβου, όσο αφορά την ποιότητα και την επάρκεια του φαγητού, σε συνδυασμό με την κατάσταση του εστιατορίου και τις ώρες λειτουργίας, που δημιουργεί προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα ενός εστιακού φοιτητή.

Μέσω της πίεσης και της μαζικής παρουσίας τους τη Δευτέρα, απέσπασαν δεσμεύσεις να αυξηθούν τα ωράρια παράδοσης φαγητού, με Πρωινό: 7:30-9:30, Μεσημεριανό: 13:00-15:30 και Βραδινό: 18:00-20:00.

Επίσης θα παρέχονται παραπάνω μερίδες για άτομα που δεν μπορούν να παρευρίσκονται στη λέσχη τις ώρες λειτουργίας, ενώ θα αναρτάται από εδώ και πέρα ενημερωμένο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί με υπόδειξη του Συλλόγου των Εστιακών φοιτητών.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά στο δρόμο για μια αναβαθμισμένη φοιτητική καθημερινότητα. Δεν εφησυχάζουμε πίσω από κενές υποσχέσεις μέχρι να επανέλθει η δωρεάν και δημόσια σίτιση στο παλιό της κλέος» τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.