ΠΦΠΟ: Ζητα νομοθετικη ρυθμιση για εφημερευοντες κτηνιατρους και φαρμακεια

Με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς καταγγέλλει την έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης Σαββατοκύριακα, βράδια και αργίες

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, καθώς και προς τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητώντας την άμεση παρέμβαση τους για την κάλυψη των κτηνιατρικών περιστατικών όλο το 24ωρο.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή παρά τα συνεχή περιστατικά υπάρχει έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης Σαββατοκύριακα, βράδια, αργίες και τους θερινούς μήνες, γεγονός για το οποίο ζητούν να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να υπάρχουν εφημερεύοντες κτηνίατροι όπως υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς

1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής,

2. Υπουργείο Εσωτερικών, Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς

3. Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

4. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Επείγουσα ανάγκη για τη χώρα  η κάλυψη κτηνιατρικών περιστατικών όλο το 24ωρο

Αξιότιμοι κ.κ.

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλόζωοι συμπολίτες όσο και οι κηδεμόνες ζώων που αφορά την κάλυψη έκτακτων περιστατικών σε ώρες και ημέρες που δεν λειτουργούν τα κτηνιατρεία.

Τα τελευταία εκατοντάδες περιστατικά, που έχουν φτάσει στην ΠΦΠΟ καταμαρτυρούν μεγάλο έλλειμμα και απώλεια δεκάδων ζωών εξαιτίας αυτού.

Η αγωνία & το μαρτύριο χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά που προσπαθούν να βοηθήσουν ένα ζώο σε ανάγκη πρέπει να λήξει!

Όλα τα ζώα όπως και οι άνθρωποι μπορούν να χρειαστούν περίθαλψη ανά πάσα στιγμή. Ειδικά όμως τα αδέσποτα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη καθώς πολύ συχνά δηλητηριάζονται ή τραυματίζονται. Πιστεύουμε ότι δεν είναι αποδεκτό να χάνονται ζωές λόγω έλλειψης κτηνιατρικής περίθαλψης Σαββατοκύριακα, βράδια ,αργίες και τους θερινούς μήνες.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση ώστε να υπάρχουν εφημερεύοντες κτηνίατροι όπως υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά όλες τις ημέρες και ώρες.

Με την πεποίθηση ότι κατανοείτε την ανάγκη της κτηνιατρικής εφημερίας & της ενημέρωσης μας γι αυτό, αναμένουμε άμεσες ενέργειες σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.