Πεζοπορικη διαδρομη στους Αγιους Θεοδωρους του Αβαντα

Από τον Δρομέα Θράκης την Κυριακή 17 Απριλίου

Το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που κοσμεί την ευρύτερη περιοχή του Άβαντα και αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα της Εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς θα έχει προορισμό η νέα πεζοπορική διαδρομή του Δρομέα Θράκης.

Όπως εξηγεί ο Δρομέας Θράκης, «μετά και τις τελευταίες πλημμύρες της προηγούμενης χρονιάς η πρόσβαση στο σημείο είναι ακόμη δύσκολη και χρειάζεται όχημα με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου λόγο των μεγάλων ζημιών στις κοιτοστρώσεις του ρέματος ειρήνης ή πεζός κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής το οποίο είναι και επικίνδυνο για ευνόητους λόγους. Έτσι μετά από την πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας του Άβαντα κ. Χατζηγεωργίου και τη συνδρομή του πρωτεργάτη όλης της προσπάθειας ανάδειξης της περιοχής μας μέσω της διάνοιξης και συντήρησης των μονοπατιών κ. Μιχάλη Ζεχερλή προέβησαν και με την συμμετοχή άλλων εθελοντών που έχουν αγάπη για το ίδιο αντικείμενο στη δημιουργία ενός νέου μονοπατιού που κάνει την πρόσβαση στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων προσπελάσιμη ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών».

Η Διαδρομή

Το συγκεκριμένο μονοπάτι θα ακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες την ερχόμενη Κυριακή στις 17 Απριλίου 2022. Το μονοπάτι ξεκινά από την πλατεία του χωριού του Άβαντα και είναι μήκους 14 χλμ με το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού αμφίδρομης διαδρομής. Ξεκινώντας οι πεζοπόροι ακολουθούν αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια την αντιπυρική ζώνη ανεβαίνοντας μέχρι το ύψωμα απέναντι από τα κάστρα του χωριού με πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας μέσα από δασικό δρόμο συναντούν το μονοπάτι το οποίο τους οδηγεί παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές και αφού περπατήσουν για λίγο διασχίζουν λίγα μέτρα ένα μονοπάτι παράλληλα με το ρέμα ειρήνης έως ότου φτάσουν στην αλάνα πριν το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ακολουθώντας στη συνέχεια το μονοπάτι που ξεκινά από τους πρόποδες της σπηλιάς ανεβαίνουν τα σκαλάκια με προσοχή και φτάνουν στο σημείο όπου και θα θαυμάσουν το μοναδικό αυτό βραχώδες ναό. Οι συμμετέχοντες θα μπαίνουν λίγα άτομα κάθε φορά στο ναό με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια και στη συνέχεια θα κατέβαίνουν στους πρόποδες της σπηλιάς και θα απολαύσουν το μεγάλο διάλειμμα στη σκιά ενός υπερεονόβιου πλατάνου που κοσμεί την περιοχή. Στη συνέχεια ακολουθώντας την ίδια διαδρομή θα επιστρέψουν στην πλατεία του χωριού όπου και θα απολαύσουν το γεύμα τους σε τοπική ταβέρνα της περιοχής. 

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ

Σημείο Συνάντησης: Κάτω Πλατεία Άβαντα-Στην βρύση-Στο κτίριο του συλλόγου

Ώρα συνάντησης: 9.30-9.45

Έναρξη διαδρομής: 10.00

Η συμμετοχή

Η συμμετοχή με ΙΧ ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc-z…/viewform

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801.

Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054 

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πεζοπόροι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Πεζοπόροι έως και 17 ετών: επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

Απαραίτητος εξοπλισμός

Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης.

Επικοινωνία:

web: www.dromeasthrace.eu

FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace

Τηλ. 6907605015–6937318054

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.