Πεζοπορικη διαδρομη στον ΔΡΥΜΟ Πενταλοφου απο τον Δρομεα Θρακης

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με εκκίνηση και από την Κομοτηνή

Στον ΔΡΥΜΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ πεζοπορούν τα μέλη του «Δρομέα Θράκης» το προσεχές Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεργασία με τον Περιπατητικό & Φυσιολατρικό Όμιλο Πενταλόφου Ν. Έβρου «ΔΡΥΜΟΣ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 7 από το στάδιο «Φώτης Κοσμάς» με προορισμό τα «Μαντένια» στα Πετρωτά, τα οποία είναι φημισμένα για τα μαντένια τους – τα σκαμμένα λατομεία που αποτελούν μια εμβληματική τοποθεσία εξόρυξης, αποτελώντας για χρόνια τον οικονομικό πνεύμονα του χωριού. Μάλιστα όπως επισημαίνουν κάποια από αυτά χρονολογούνται στο 1909, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, οι περισσότερες οικογένειες είχαν το δικό τους προσωπικό μαντένι.

Τα μέλη του «Δρομέα Θράκης» απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχή σε όσους το επιθυμούν τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής καθότι οι θέσεις για το λεωφορείο θα είναι 50. Το κόστος της μεταφοράς θα καλύψει ο Σύλλογος του Δρυμού στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να μετακινηθούν με δικό τους μέσο.

Η διαδρομή

Η διαδρομή θα είναι κατά το πλείστον κατηφορική γύρω στα 8-9 χιλιόμετρα μονής κατεύθυνσης. Η αρχή θα γίνει από το Καταφύγιο του Δρυμού στην περιοχή της Μπάρας Γυαλιάς όπου θα είναι και το σημείο συνάντησης στις 9:30-10:00 το πρωί του Σαββάτου με προορισμός μας τα ΜΑΝΤΕΝΙΑ. Στη συνέχεια θα μεταβούν με το λεωφορείο στο μουσείο πέτρας στα ΠΕΤΡΩΤΑ όπου και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπική ταβέρνα της γύρω περιοχής που θα γίνει γνωστό με νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Λεωφορείο και από την Κομοτηνή

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή στις 6:15 από το Ηρώον και από την Αλεξανδρούπολη στις 7:00 στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο, θα συμπληρωθεί από τις υπόλοιπες ενδιάμεσες περιοχές ( Φέρες-Σουφλί-Διδυμότειχο – Ορεστιάδα).

Info:

  • Εγγραφές στην φόρμα: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfakJIN7jS…/viewform…
  • Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.
  • Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054.
  • Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Παράρτημα Νομού Έβρου.
  • θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψη ευθύνης.
  • Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!
  • Επικοινωνία: web: www.dromeasthrace.eu
  • FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace Τηλ. 6937318054 – 6907605015

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.