Πεζοπορια στο Νερομυλο της Παλιας Καβαλας στις 3 Ιουλιου

Με μια διαδρομή μέσα στη δροσιά της φύσης κλείνει τις πεζοπορίες του για το καλοκαίρι ο Δρομέας Θράκης

Με μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και την δροσιά που μας προσφέρει την καλοκαιρινή περίοδο στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον ομώνυμο καταρράχτη που υπάρχει στην περιοχή κλείνει το πρώτο εξάμηνο των πεζοπορικών του διαδρομών ο Δρομέας Θράκης.

Η διαδρομή

Η διαδρομή είναι μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου με αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο και με υψομετρικά γύρω στα 200 μέτρα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το χωριό της Παλιάς Καβάλας και θα κάνουν την πρώτη τους στάση στον παλιό Νερόμυλο.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουν μέσα από το μονοπάτι το οποίο κρύβει μια άγρια παραμυθένια ομορφιά ενός πλατανότοπου, κατά μήκος του όποιου θα συναντήσουν ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουν το ποταμάκι και ξύλινα σκαλοπάτια στα ποιο δύσκολα σημεία και όμορφα σημεία θέασης όπου υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για να απολαύσουν τη δροσιά που προσφέρει η φύση αυτή την περίοδο κάνοντας το διάλειμμα τους.

Στη συνέχεια θα φτάσουν στον πανέμορφο καταρράχτη όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και θα είναι και το μεγάλο διάλειμμα πριν την επιστροφή.

Τέλος θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.

Info

Εκκίνηση της αποστολής από το Στάδιο Φώτης Κοσμάς στις 8πμ με λεωφορείο και ΙΧ (μπορούν να ανεβούν πεζοπόροι και από Κομοτηνή-Ξάνθη, με συνεννόηση).

Τελικό ραντεβού συνάντησης όλων των πεζοπόρων 10πμ στην Παλιά Καβάλα

Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (7-9μμ καθημερινές)

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhQaqCYX4PDwbt3QbiUPp8vu3TzJqeP3_PtIf65Sdm5WSBTw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801. Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούνται οι καταθέτες να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.