Πεζοπορια στη Λευκιμη Σουφλιου, με τον Δρομεα Θρακης

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Τη δεύτερη Πεζοπορική Διαδρομή του για τη φετινή χρονιά διοργανώνει ο Δρομέας Θράκης. Αυτή τη φορά στην περιοχή της Λευκίμης, την Κυριακή 29/1, όπου οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Απολιθωμένο Δάσος στο οποίο θα περπατήσουν μέσα από τα όμορφα μονοπάτια και θα δουν από κοντά τα απολιθώματα 40.000.000 ετών που σώζονται στην περιοχή μέχρι και σήμερα!

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με την ενημέρωση και την ξενάγηση στην Έκθεση Απολιθωμάτων που υπάρχει από τον κ. Ζαχαρία Μπουμπόπουλο, ο οποίος έχει επιμεληθεί την Έκθεση.

Στη συνέχεια θα περπατήσουν μέσα στο Απολιθωμένο Δάσος για να δουν από κοντά τα απολιθώματα και μετά θα ακολουθήσουν το μονοπάτι μέσα από το Δάσος που οδηγεί στο χωριό της Λευκίμης ώστε να γνωρίσουν από κοντά το χωριό και να πιούν και τον καφέ τους σε ένα παραδοσιακό καφενείο του χωριού!

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης και στο Λεωφορείο ή τα οχήματα τους με τα οποία θα μεταβούν στο χωριό του Τυχερού να δουν την ομώνυμη λίμνη και όσοι επιθυμούν να απολαύσουμε ένα γεύμα σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής!

Η διαδρομή είναι μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων κατάλληλη για όλες τις ηλικίες βαθμού δυσκολίας 1 χωρίς υψομετρικές διάφορες.!

Σημείο συνάντησης στις 9.00πμ την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή (Σπαθί) στις 8.15 πμ για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με αυτό!

Όλοι μαζί με Ι. Χ. και με το Λεωφορείο θα ξεκινήσουμε από το Στάδιο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη!

Τελικό ραντεβού όλων των πεζοπόρων: Στις 10.00πμ στην είσοδο του απολιθωμένου δάσους.

Info

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdrtGFFYQB…/viewform…

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8 μμ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054.

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Παράρτημα Νομού Έβρου

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης …και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.