Πετυχημενη η πρωτη δοκιμαστικη διαδρομη στο Μετρο Θεσσαλονικης

Σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής

Με επιτυχία στέφθηκε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο συρμός ξεκίνησε από τον τερματικό σταθμό της Πυλαίας και έφτασε μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Από την Πυλαία μέχρι το σταθμό Σιντριβάνι λειτούργησε αυτόματα και από το σταθμό Σιντριβάνι μέχρι τον σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, χειροκίνητα.

Το επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM100, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ των άλλων, δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι αυτό δεν ήταν καθόλου δεδομένο όταν ήρθαμε στα πράγματα, το 2019, και ένας από τους λόγους που καθυστερήσαμε, έστω και λίγο στην υλοποίηση του έργου, είχε να κάνει με το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία σειρά από δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούσαν το σταθμό της Βενιζέλου».

Πηγή: GRTimes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.