Πεθανε ο καθηγητης του ΕΚΠΑ Γιωργος Μανιατης

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος Γιώργος Μανιάτης. Πότε θα γίνει η πολιτική κηδεία του.

Θλίψη προκάλεσε στον ακαδημαϊκό και όχι μόνο κόσμο ο θάνατος του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, Γιώργου Μανιάτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Στοχαστής, με βαθειά μόρφωση και πηγαίο και πανέξυπνο χιούμορ και ανθρώπινη μειλίχια αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, όπως αναφέρουν φίλοι και συνάδελφοι που τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media, ο Γιώργος Μανιάτης δίδασκε Πολιτική και Ηθική θεωρία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Υπήρξε επίσης επικεφαλής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών-ΚΜΕ και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Παράλληλα, πλούσια ήταν και η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα, πάνω στην Πολιτική και Ηθική Φιλοσοφία, την Αισθητική και την Ιστορία των Ιδεών.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία: «Πολιτική και ηθική», «Το προσωπείο και το πρόσωπο, ο Ρουσώ και η αναζήτηση της αυθεντικής επικοινωνίας», «Ρίχαρντ Βάγκνερ: το ‘καθαρά ανθρώπινο’» και «Η διαλεκτική της χειραφέτησης». Συμμετείχε επίσης σε συλλογικά έργα, ενώ είχε επιμεληθεί δεκάδες εκδόσεις.

Η πολιτική κηδεία του Γιώργου Μανιάτη θα γίνει το Σάββατο (04/11) στις 10:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.