Περπατησαν με «Δυναμη Ψυχης»

Με σύνθημα την ανάγκη πρόληψης και ευαισθητοποίησης όλων και ειδική μνεία στη Φώφη Γεννηματά το 7ο Περπάτημα του Συλλόγου

Σε μία ημέρα με ιδιαίτερο συγκινησιακό βάρος λόγω της συμβολικής της, ήτοι της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του θανάτου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής  Φώφης Γεννηματά από καρκίνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου το 7ο Περπάτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Μετά από έναν χρόνο διαδικτυακού «περπατήματος» ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού η καθιερωμένη δράση του Συλλόγου που αποτελεί και την κορύφωση των δράσεων που κάθε χρόνο διοργανώνει εντός του Οκτωβρίου, μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, επέστρεψε με την θερμή συμμετοχή του κόσμου, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ακόμα ο κορωνοϊός επιβάλλει στην καθημερινότητά μας.

Η αρχή έγινε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου τα μέλη του Συλλόγου διέθεσαν μπλουζάκια αλλά και μάσκες προστασίας με το φετινό σύνθημα της ελπίδας. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε δια μικροφώνου η πρόεδρος του «Δύναμη Ψυχής» κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, η οποία αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά.

«25η Οκτώβρη σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα δύσκολη, μία ημέρα θλίψης για όλη την Ελλάδα, διότι έφυγε από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά. Ήταν γυναίκα που δημοσιοποίησε τον καρκίνο της για να δώσει δύναμη σε όλες τις γυναίκες που νοσούσαν» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά για να τονίσει πως παρά τις δυσκολίες της εποχής ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις δράσεις του. Η κ. Κοκκινάκη απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν το «παρών», αλλά και στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, τον Δήμο Κομοτηνής, το Κτηνιατρικό Κέντρο Αθανασίου Καραγιώργη, τον Νίκο Οικονομίδη (Dj lagos) αλλά και την εταιρεία 2K Project που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Πάρων και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ηλίας Μπούκας

Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε κάθε γυναίκα που νοσεί ή νόσησε από καρκίνο του μαστού, και κάθε άνθρωπο που νοσεί από καρκίνο έστειλαν από το μικρόφωνο ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας, η πρόεδρος του Συλλόγου «Νηρηίδες» Κομοτηνής των Θυγατέρων της Πηνελόπης κ. Μαρία Παπαδοπούλου και η προπονήτρια της Γυναικείας Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Ροδόπη ‘87» κ. Βίκυ Περιβολοπούλου, με κοινό σημείο όλων την ευχή «και του χρόνου να είμαστε όλες και όλοι εδώ».

Σύσσωμη η ομάδα «Ροδόπη ‘87» στην δράση

Ποδοσφαιρικός αγώνας με την «φανέλα» του «Δύναμη Ψυχής»

Αξίζει να σημειωθεί πως στην δράση ήταν παρούσα σύσσωμη η ομάδα «Ροδόπη ‘87» η οποία την προσεχή Κυριακή αναμένεται να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τα μπλουζάκια του Συλλόγου ώστε να στείλει το μήνυμα της πρόληψης. Άλλωστε όπως εξήγησε στις δηλώσεις της η κ. Περιβολοπούλου, πρόκειται για μία δράση που η ομάδα σκέφτεται να καθιερώσει, δεδομένης και της στήριξης του μηνύματος ότι «η πρόληψη σώζει ζωές». Η ομάδα όπως επίσης έκανε γνωστό αναμένεται να φωτογραφηθεί με τα μπλουζάκια του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» και για το ημερολόγιο του 2022.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε με την πορεία να περνά μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, στην Ερμού και να καταλήγει στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης η οποία είχε φωταγωγηθεί στο χρώμα του ροζ. Εκεί παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» και πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης, ενώ ήταν και το σημείο εκείνο στο οποίο οι συμμετέχοντες στην πορεία απελευθέρωσαν τα ροζ μπαλόνια γεμίζοντας τον ουρανό.

Ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» ανανέωσε το ραντεβού του στη δράση της 30ης Οκτωβρίου όταν και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί «Κλινική εξέταση μαστού» με στόχο την κινητοποίηση γυναικών, ωφελούμενων του προγράμματός του, για προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις ώρα 15:00 μ.μ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, από τον ιατρό κ. Βλάσιο Δ. Τσαντήλα, χειρούργο στην A’ Χειρουργική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, με εξειδίκευση στην χειρουργική ογκολογία μαστού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.