Περπατα 2000 χλμ. για τα ανθρωπινα δικαιωματα και δικαιωματα των ζωων

Ένας 22χρονος φοιτητής φυσικής αγωγής στην Τουρκία

Ο Γιουσούφ Γκεμί, ένας 22χρονος φοιτητής πανεπιστημίου, αποφάσισε να περπατήσει από το Ιγκντίρ της Τουρκίας, στο Τσανάκκαλε για να επιστήσει την προσοχή στις αδικίες που γίνονται κατά των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Ο Γιουσούφ θα περπατήσει 2000 χλμ, με το ταξίδι του όπως ανέφερε ο ίδιος να διαρκεί περίπου 3 μήνες.

Ο φοιτητής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστήμιου Καρς, αποφάσισε να ξεκίνησει από τον Ιγκντίρ κατάφερε να φτάσει στο Ερζερούμ μετά από μία εβδομάδα, με κεντρικό μήνυμα της όλης προσπάθειας του την διάδοση της ανάγκης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των δικαιωμάτων των ζώων.

Στο μήνυμά του άλλωστε επισημαίνει πως «όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη φυλή τους, έχουν ίσα δικαιώματα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ατόμου ή ενός ζωντανού οργανισμού, ούτε να ασκήσει βία και κακοποιητικές συμπεριφορές», προτάσσοντας την ανάγκη της βοήθειας έστω όπως εξήγησε «με ένα κομμάτι ψωμί και νερό».

«Με δυσκολεύουν οι ξαφνικές κακοκαιρίες»

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αντιμετώπισε δυσκολίες όπως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, που όμως τον παρακίνησαν περισσότερο στην προσπάθειά του να πετύχει τον στόχο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.