Περιστατικα μη ενδεδειγμενης διενεργειας rapid test διαπιστωσε ο Ιατρικος Συλλογος Ροδοπης

Τρεις παρατηρήσεις προς γιατρούς και φαρμακοποιούς

Πρακτικές που δεν είναι οι ενδεδειγμένες γύρω από τη διενέργεια rapid test διαπίστωσε ο Ιατρικός Σύλλογος γι’ αυτό και σε ανακοίνωσή του στέκεται σε τρία σημεία, στα οποία οι διενεργούντες τα τεστ θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Συγκεκριμένα ο ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, με αφορμή διάφορα περιστατικά που περιήλθαν στην αντίληψη του και αφορούν τις πρακτικές που ακολουθούνται στη διενέργεια των rapid test για την πρόληψη της διασποράς και τη  διάγνωση της νόσου Covid 19, θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω τόσο στους συναδέλφους ιατρούς, όσο και στους φαρμακοποιούς, που διενεργούν τα παραπάνω τεστ:

  1. Οι διενεργούντες τα τεστ είναι υποχρεωμένοι να ταυτοποιούν το άτομο στο οποίο διενεργούν το rapid test με οποιοδήποτε διαθέσιμο στοιχείο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, βιβλιάριο υγείας).
  2. Σύμφωνα με σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECDC και οδηγιών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι οδηγίες διενέργειας για τα rapid test θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε αυτά να πραγματοποιούνται σωστά.
  3. Δεν θα πρέπει να διενεργούνται και να δηλώνονται στο Μητρώο Ασθενών, τα rapid tests που χρησιμοποιούν συλλογή σιέλου σε κυπελάκι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.