Περισσοτεροι των 6.000 πολιτων στην κορυφωση του ΚOM on Party το βραδυ του Σαββατου

Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτυ στην ιστορία της Κομοτηνής στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής μετά το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης

Τον απολογισμό της φετινής τριήμερης διοργάνωσης κάνουν οι Νατάσα Λιβεριάδου και Σταύρος Πάττας

Περισσότεροι των 6.000 Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών, αλλά και επισκέπτες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκτός αυτής συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σύμφωνα με τους διοργανωτές του ΚOM on Party που φέτος επέστρεψε πιο «δυνατό» και πιο φωτεινό από ποτέ, μετά από δύο χρόνια απουσίας ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πάρτυ που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής αποτέλεσε την κορύφωση των τριήμερων καρναβαλικών εκδηλώσεων του ΚOM on Party που διοργάνωσαν και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εβριτών ν.Ροδόπης και οι Τrelacademy, αρχής γενομένης από το υπαίθριο τσίκνισμα το βράδυ της Πέμπτης, ακολούθως με τη βραδιά παραδοσιακής αποκριάς την Παρασκευή και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου.

Η παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 7.30 η ώρα το απόγευμα του Σαββάτου με σημείο εκκίνησης την Τσανάκλειο σχολή, όπου από νωρίς το απόγευμα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται τα μέλη των 29 συνολικά καρναβαλικών γκρουπ.  Τα μέλη των γκρουπ εμπλούτισαν και μεμονωμένοι καρναβαλιστές που «έμπαιναν» στην παρέλαση κατά τη διάρκεια της πορείας της έως και την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής που ήταν και το σημείο κατάληξής της.

Ευφάνταστες στολές, χρώμα, φώτα και καρναβαλικές μουσικές συνόδευαν την παρέλαση καθ’ όλη την διάρκειά της, με το γκρουπ των Τrelacademy να ηγείται αυτής,  ενώ με την έλευσή τους  στην κεντρική πλατεία δόθηκε και το σήμα της εκκίνησης του πάρτυ.

Καρναβαλιστές από όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου οι καρναβαλιστές ξεπέρασαν τους 1.500, ενώ οι συμμετοχές, όπως τόνισε, με τη σειρά του ο κ.Σταύρος Πάττας από τον Σύλλογο Τrelacademy δεν περιορίστηκαν στα της Ροδόπης, καθώς ειδικά για την περίσταση στην Κομοτηνή ταξίδεψε κόσμος, από τις γειτονικές πόλεις, Χρυσούπολη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Φέρρες και Ορεστιάδα, ενώ μετρήσαμε συμμετοχές και από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Αθήνα αλλά και Πάτρα οι τελευταίοι εκ των οποίων απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής και συνεργασίας στους Τrelacademy για το καρναβάλι της Πάτρας την επόμενη χρονιά.

Το πάρτυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής κράτησε μέχρι αργά, ενώ η συνέχεια δόθηκε σε καταστήματα της πόλης, καφέ – μπαρ που είχαν προετοιμαστεί ειδικά για την ημέρα και συνέχισαν τη διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πάρτυ ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι “Loco” που δημιούργησε ο συμπολίτης μας κ.Κριστιάν Εφραιμίδης ειδικά για το ΚOM on Party σε συνεργασία με τους κ.κ. Νίκο Ιερώνυμο, Δήμο Δανά, Σωκράτη Βότσκο και με τη συμμετοχή μαθητών του μουσικού σχολείου Κομοτηνής υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Άννας Παυριανίδου.

Νατάσα Λιβεριάδου: «Αυτό το τριήμερο θα μείνει»

«Αυτό θέλαμε και το πετύχαμε» δήλωσε, κάνοντας τον απολογισμό της τριήμερης διοργάνωσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ. Λιβεριάδου, τονίζοντας πως παρά την απαιτητική προετοιμασία, το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από θετικό. Βασικός παράγοντας, όπως τόνισε, στην επιτυχία του εγχειρήματος, η βοήθεια του κόσμου, καθώς, όπως τόνισε, «εμείς μπορεί να σχεδιάζουμε, ωστόσο χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό δεν γίνεται τίποτα».

«Ο κόσμος βγήκε, ευχαριστήθηκε, διασκέδασε και νομίζω ότι αυτό το τριήμερο θα μείνει» πρόσθεσε, κάνοντας ειδική αναφορά και στον σύλλογο Εβριτών και στον σύλλογο Τrelacademy.

Σταύρος Πάττας: «Πετύχαμε τους στόχους της διασκέδασης και της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Πάττας ο οποίος τόνισε πως πήγαν καλά και παρά το γεγονός ότι διαφάνηκαν ελλείψεις, λόγω του πολλού κόσμου, «συνεργαστήκαμε όλοι άριστα και πήγαν όλα κατ’ ευχήν». Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περισσότεροι των 6.000 πολιτών, ενώ στην παρέλαση οι καρναβαλιστές άγγιξαν τους 1.500, με συμμετοχές κυρίως από τις γειτονικές πόλεις και όχι μόνο.

Ο ίδιος επεφύλασσε ξεχωριστά ευχαριστώ τόσο στον Δήμο, όσο και στους Σύλλογο Εβριτών, την τροχαία και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας πως ο βασικός σκοπός της διασκέδασης αλλά και αυτός της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας στο μέτρο που μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει, επετεύχθησαν.

Κλείνοντας ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει και τα μέλη της Τrelacademy, τονίζοντας ότι μπορεί ο ίδιος να βρίσκεται μπροστά από τα μικρόφωνα, ωστόσο όλο αυτό αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια αρκετών ατόμων που εργάζονται από πίσω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.