Περισσοτεροι των 120 πυροσβεστων στην «μαχη» του Παπικιου

Εντείνεται η ανησυχία των πολιτών - Καθησυχαστικό το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όπως προκύπτει από επίσκεψη του Ιλχάν Αχμέτ στο κέντρο επιχειρήσεων

Για 11η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος στην Ροδόπη, ενώ η σημερινή εικόνα εντείνει τις ανησυχίες των πολιτών καθώς οι καπνοί που ξεπροβάλλουν γίνονται εντονότεροι ώρα με την ώρα.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε στην σελίδα “Καιρικά Νέα Θράκης” η πυρκαγιά είναι έρπουσα και καίει τον φυλλοτάπητα, ενώ σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα δεν φαίνεται να κινδυνεύει το δάσος της οξιάς που υπάρχει στο σημείο. Ωστόσο ήδη από χθες φαίνεται πως έχει «περάσει» και επί βουλγαρικού εδάφους.

Σήμερα Τρίτη, 1 Νοεμβρίου στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι των 120 πυροσβεστών, με την συνδρομή της 1ης ΕΜΑΚ, της 1ης ΕΜΟΔΕ Αθηνών , της 5ης ΕΜΑΚ  και της 5ης ΕΜΟΔΕ Ιωαννίνων ενώ στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα και ειδικότερα 2 C415 και ένα ελικόπτερο CINOUK.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ, όπου είχε συνάντηση με τον στρατηγό κ.Θεόδωρο Βάγγιο και τον Υπουργό κ.Χρήστο Στυλιανίδη ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του μετώπου.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τα ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης έχουν φύγει λόγω της λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν τα κρατικά μέσα δασοπυρόσβεσης. Η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου δεν θεωρεί ότι η πυρκαγιά αυτήν την ώρα ενέχει κινδύνους τόσο για το δάσος όσο και για την δημόσια υγεία.

Ο βουλευτής Ροδόπης επέμεινε στην κατάσβεση της κατά το δυνατόν γρηγορότερα διότι η παράταση του φαινομένου εμβάλει σε ανησυχία την τοπική κοινωνία και προκαλεί εύλογες απορίες για τις δυνατότητες της κρατικής μηχανής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.