Περισσοτεροι απο 2.000 μαθητες επισκεφθηκαν φετος το Λαογραφικο Μουσειο Κομοτηνης

Μικρός απολογισμός με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

Ένα μικρό απολογισμό, έκανε το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής με το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς. Στο Μουσείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ και φέτος πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και ενήλικες πάνω σε θέματα που άπτονται του παραδοσιακού βίου με στόχο, να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την παράδοση και την τοπική ιστορία.

Από τις 6 Οκτωβρίου 2022 έως 9 Ιουνίου 2023 επισκέφτηκαν το Μουσείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις 2.198 μαθητές από σχολεία του νομού Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας μέσω ERASMUS+. Παράλληλα υλοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια κατά τα οποία μικροί και μεγάλοι συντοπίτες μας, πέρασαν δημιουργικά και ευχάριστα στο Μουσείο.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής έχει αναπτύξει μία έντονη εκπαιδευτική δράση με συνολικές επισκέψεις 1.777 μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 414 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεσμευόμενο ότι «έτσι θα συνεχίσει για την επόμενη χρονιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.