Περισσοτεροι απο 160 στο FIRST® LEGO® League της Ξανθης

Ολοκληρώθηκε ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Τα βραβεία και οι προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό

Ολοκληρώθηκε ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Τα βραβεία και οι προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό

. Αποτέλεσε μια διοργάνωση της Eduact με τη συνεργασία του Xanthi TechLab και του Δήμου Ξάνθης και φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και στο Xanthi TechLab.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ξάνθη συμμετείχαν 15 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 160 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Οι διακριθέντες


Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης FIRST® LEGO® League Ξάνθη:

Core Values Award

  • C3126 robo power

Innovation Project Award

  • C3034 Robofrogs

Robot Design Award

  • C3008 Lets go Ballers

Robot Performance Award

  • C3077 TECH IT

Rising All Star Award

  • C3101 Robotech ni

Motivate Award

  • C3068 Dream Team

Breakthrough Award

  • C3025 Robomechanics

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι: C3008 LEt’s GO Ballers, C3025 RoboMechanics, C3034 RObofrogs, C3068 Dream tEAM, C3077 Tech IT
Στον Διαγωνισμό βραβεία και μετάλλια απένειμαν σε όλους τους συμμετέχοντες οι Διαιτητές, οι Εθελοντές και οι Judges.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: οι Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Χρυσός Χορηγός Τεχνολογίας Samsung, το Xanthi TechLab και ο Δήμος Ξάνθης, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός: Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγοί σίτισης : Goody’s Burger House και Dole.

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.