Περισσοτεροι απο 15.000 δωρεαν διαγνωστικοι ελεγχοι στη Ροδοπη απο τον Αυγουστο του 2021

Ν. Τσαλικίδης: «Στηρίζουμε έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται  η διενέργεια δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών για την ανίχνευση της COVID- 19 στη Ροδόπη, με στόχο την ασφάλεια και προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού. Σε σταθερή λειτουργία από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται ο νέος σταθμός δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορωνοϊό, στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Στους σταθμούς, του Διοικητηρίου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας- που λειτουργεί από τα τέλη του Αυγούστου του 2021- στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν συγκεντρωτικά  15.328 δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι σε πολίτες.

«Ενισχύουμε την πρόληψη, για την θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας. Στηρίζουμε έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας » δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Το πρόγραμμα των συνεργείων του ΕΟΔΥ την τρέχουσα εβδομάδα

Την τρέχουσα εβδομάδα, Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ διενεργεί rapid τεστ για τον COVID- 19, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 14.1.2022 – Σάββατο 22.1.2022  /  9:00 – 14:00

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή)

Δευτέρα 14.1.2022 – Παρασκευή 21.1 / 09:00-14:00

Δημοτικό κτίριο Βενιζέλου (Βενιζέλου 51, Κομοτηνή)

Τετάρτη 19.1.2022 / 09:00-14:00

Σάπες Ροδόπης (Βασιλείου Κουτουμάνη, Σάπες)

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Επισημαίνεται ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ στη Ροδόπη γνωστοποιούνται κάθε Δευτέρα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ- https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selidaperodopis και στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ eody.gov.gr σε ημερήσια βάση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.