Περισσοτερες ελευθεριες για οσους εκαναν και τις δυο δοσεις εμβολιου στη Γερμανια

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού εξαιρούνται από σειρά περιορισμών

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού εξαιρούνται από σειρά περιορισμών στη Γερμανία από σήμερα Κυριακή, μετά την έγκριση νέου νομοθετικού πλαισίου.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα όρια ατόμων σε κοινωνικές επαφές δεν ισχύουν πλέον για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως – περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άτομα – ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Επίσης, δεν θα χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια και ραντεβού για αγορές.

Παράλληλα, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, εκτός και αν ταξιδεύουν από χώρα «αυξημένου κινδύνου» λόγω μεταλλάξεων.

Ωστόσο, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας σε καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Με τον αριθμό των μολύνσεων να μειώνεται, πολλά κρατίδια σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά διάφορες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες.

Η Βαυαρία σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και μπιραρίες από τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μολύνσεων, ενώ θα επαναλειτουργήσουν ξενοδοχεία και κάμπινγκ από τις 21 Μαΐου.

Ο υπουργός Υγείας Γενς δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία φαίνεται να έχει ανακόψει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι η βιαστική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων «θα βοηθήσει μόνο τον ιό».

Πηγή: AFP

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.