Περισσοτερες απο πεντε κουτες με ειδη πρωτης αναγκης για του προσφυγες στην Καβαλα

Συγκέντρωσε κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Εθελοντική Ομάδα Αλληλέγγυων Ροδόπης

Παρουσία 70 περίπου συμπολιτών μας, μελών αλλά και φίλων της, έκοψε το βράδυ της Πέμπτης για πρώτη φορά την πίτα της η Εθελοντική Ομάδα Αλληλέγγυων Ροδόπης.

Η βραδιά αυτή γνωριμίας στην ουσία τα μελών της ομάδας που μετρά μόνο λίγους μήνες δράσης, αλλά και των όσων προσφέρουν καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη ρουχισμού κ.α. τα οποία δίνονται κάθε βδομάδα στους πρόσφυγες που καταφθάνουν από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι της Καβάλας, κατάφερε να συνδυάσει τον ψυχαγωγικό της χαρακτήρα και με την κοινωνική δράση της ομάδας, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερες από πέντε κούτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Την προσπάθεια της ομάδας που επισκέπτεται κάθε Σάββατο το λιμάνι της Καβάλας ενισχύουν εθελοντές και από την Καβάλα, οι οποίοι βοηθούν στη διανομή των ειδών και πολλές φορές μαγειρεύουν με τα είδη αυτά ζεστό σπιτικό φαγητό το οποίο και προσφέρουν στους πρόσφυγες.
Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διατεθούν από τα μέλη της ομάδας στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Καβάλα αλλά και σε οικογένειες του νομού που έχουν ανάγκη στήριξης.

Η δράση της άλλωστε μπορεί να έχει ως επίκεντρο τους πρόσφυγες, ωστόσο δεν σταματά εκεί καθώς τα μέλη της βοηθούν κυρίως με είδη ρουχισμού οικογένειες του νομού αλλά και φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, Κέντρα στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τους άστεγους της Αθήνας κ.α.
Χαρακτηριστική της δράσης τους είναι η προσφορά 15 κουβερτών στις φυλακές της Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της ομάδας θα συνεχίσουν τη δράση τους όσο συνεχίσουν να υπάρχουν ροές προσφύγων στην Καβάλα, καθώς όπως επισήμαναν οι ανάγκες είναι πολλές. Όπως περιέγραψαν μιλώντας στον «ΠτΘ» αναφορικά με τους πρόσφυγες πρόκειται για ανθρώπους πολύ ταλαιπωρημένους, κυρίως οικογένειες, με πολλά παιδιά, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε βοήθεια που τους προσφέρεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.