Περισσοτερα απο 180 παιδια πηραν μερος στον μαθητικο διαγωνισμο «Καγκουρο»

Στόχος του διαγωνισμού η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο

Μεγάλη ανταπόκριση σημείωσε ο μαθητικός διαγωνισμός λογικής και μαθηματικής σκέψης «Καγκουρό» που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό λογικής και μαθηματικών που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών, καθώς περισσότερα από 180 παιδιά πήραν μέρος, τα οποία μοιράστηκαν σε 12 αίθουσες του σχολείου προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
 
Ο Διαγωνισμός «Καγκουρό»  πραγματοποιείται σε 76 χώρες του κόσμου με τη συμμετοχή πάνω από 6 εκατ. μαθητών και έλαβε χώρα στην πόλη  της Κομοτηνής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και απευθυνόταν σε μαθητές από Β' Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα, η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Εξ ου και τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
 

Για τον λόγο αυτό υπήρχαν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή για την πιο δίκαιη αξιολόγηση ενώ όλα τα θέματα ήταν πολλαπλής επιλογής. Καταλυτικό ρόλο στις δράσεις του 3ου ΓΕΛ παίζει η Ομάδα Λογικής του σχολείου που έχει ως συντονιστές τους καθηγητές Ανδρέα Λύκο, Ιορδάνη Καραούστα, Αικατερίνη Αθανασούλα και Νένα Λάλλου. 

Νίκος Φωτιάδης «Στόχος μας να ξεσηκώσουμε το μεράκι και την φαντασία των παιδιών» 

Για τον διαγωνισμό μίλησε ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις από τους μαθητές. «Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός και απευθύνεται στους μαθητές όλων των ηλικιών» επισήμανε ο κ. Φωτιάδης και συμπλήρωσε πως «στόχος είναι να ξεσηκώσουμε τη φαντασία και το μεράκι των  μαθητών» επισημαίνοντας με ικανοποίηση πως τα παιδιά έρχονται επειδή τους αρέσει η συμμετοχή  χωρίς τη δέσμευση των απουσιών. Παράλληλα «έπλεξε» το εγκώμιο των καθηγητών που απαρτίζουν την ομάδα Λογικής του 3ου ΓΕΛ, καθώς για να γίνει όλη αυτή η προσπάθεια εργάστηκε μια ομάδα καθηγητών του 3ου λυκείου, που συντονίζει την ομάδα λογικής. «Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια αυτή και τους ευχαριστώ, όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους εθελοντές επιτηρητές που είναι στις 12 αίθουσες που εξετάζονται οι μαθητές» τόνισε ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ και εξήγησε πως πολλοί εργάστηκαν μεθοδικά και λειτούργησαν όλα με τάξη και χωρίς κανένα πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.