Περιπου 35 μαθητες και εκπαιδευτικοι εχουν δηλωσει θετικοι κανοντας self test

Στο τέλος της εβδομάδας η επέκταση του μέτρου και σε άλλες δραστηριότητες

Για τη διαδικασία των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μίλησε την Κυριακή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είπε χαρακτηριστικά ότι “από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς”, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στη σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα Κυριακή, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Για την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι «υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές».

Τόνισε ακόμη ότι «στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Πάσχα (πάντα με self test).

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε ότι «από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.