Περιπου 1000 παιδια θα φιλοξενηθουν δωρεαν, μεσω ΕΣΠΑ, σε 22 παιδικους σταθμους και ΚΔΑΠ της Ροδοπης

Κατάλογο φορέων και δομών για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕΤΑΑ

Κατάλογο φορέων και δομών ανά δήμο, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η ΕΕΤΑΑ.
 
Σε αυτόν τον κατάλογο, ο οποίος όπως η ίδια η ΕΕΤΑΑ σημειώνει δεν είναι τελικός και εξαντλητικός, βρίσκονται 18 δομές στο Δήμο Κομοτηνής, δύο στο Δήμο Ιάσμου και δύο στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών που θα φιλοξενήσουν παιδιά τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 μέσω του ΕΣΠΑ και με voucher.
 
Να σημειωθεί πως οι δομές παιδικών σταθμών λειτουργούν κατά κύριο λόγο τα πρωινά, ενώ τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) λειτουργούν τα απογεύματα το χειμώνα και τις πρωινές ώρες το καλοκαίρι. 

Οι δομές που θα υποδεχτούν παιδιά στο Δήμο Κομοτηνής μέσω του προγράμματος 

Οι Δημόσιοι παιδικοί σταθμοί που θα φιλοξενήσουν παιδιά στο Δήμο Κομοτηνής είναι (ο αριθμός των θέσεων είναι ενδεικτικός και όχι δεσμευτικός):
• Ο Α’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 52 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Β’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 56 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Γ’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 49 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Ε’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 56 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Παιδικός Σταθμός Κοσμίου θα δεχτεί 18 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός θα δεχτεί 77 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Ζ’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 46 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Παιδικός Σταθμός Ροδίτη θα δεχτεί 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Παιδικός Σταθμός Νέου Σιδηροχωρίου θα δεχτεί 18 Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Παιδικός Σταθμός Αιγείρου θα δεχτεί 18 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Παιδικός Σταθμός Νέας Καλλίστης θα δεχτεί 18 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο Η’ Παιδικός Σταθμός θα δεχτεί 36 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
 
Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που θα φιλοξενήσουν παιδιά στο Δήμο Κομοτηνής είναι:
• Η «Λιλιπούπολη» θα δεχτεί 8 Βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών και 77 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Ο «Μορμόλης» θα δεχτεί 7 Βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών και 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση
• Τα «Παιχνιδοκαμώματα» θα δεχτούν στη Β’ Βάρδια 2 Βρέφη 8 μηνών έως 2,5 ετών και 10 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. 

3 ΚΔΑΠ στο Δήμο Κομοτηνής 

Παράλληλα την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν μέσω του προγράμματος 3 ΚΔΑΠ στο Δήμο Κομοτηνής, 2 του δημοσίου και ένα ιδιωτικό. Συγκεκριμένα:
 
• Το Κ.Δ.Α.Π. Μελέτης θα δεχτεί 32 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
• Η Α΄ Βάρδια του Κ.Δ.Α.Π. Κομοτηνής θα δεχτεί 100 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, ενώ η Β΄ Βάρδια του Κ.Δ.Α.Π. Κομοτηνής θα δεχτεί 100 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
• Η Α΄ Βάρδια του Κ.Δ.Α.Π. GLS (Genius Languages System) θα δεχτεί 45 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, η Β΄ Βάρδια θα δεχτεί 45 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και η Γ’ Βάρδια θα δεχτεί 45 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα. 

Οι θέσεις στον Δήμο Ιάσμου 

Στον Δήμο Ιάσμου θα λειτουργήσουν 2 δομές, ο Παιδικός Σταθμός Ιάσμου που θα δεχτεί 28 προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, και το Κ.Δ.Α.Π. Ιάσμου που θα δεχτεί 25 παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα. 

Δύο παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών 

Στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών θα λειτουργήσουν δύο δομές παιδικών σταθμών.
• Ο Παιδικός Σταθμός Ξυλαγανής θα δεχτεί 18 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
• Ο Παιδικός Σταθμός Σαπών θα δεχτεί 18 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.