Περιμενουν στηριξη και παρεμβασεις απο τις πρυτανικες αρχες οι Εστιακοι φοιτητες της Κομοτηνης

Με αφορμή προβλήματα στις υποδομές, την μετακίνηση αλλά και στην σίτιση στην πάνω λέσχη

Παρέμβαση στην πρυτανεία του ΔΠΘ πραγματοποιήσαν το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου εστιακοί φοιτητές της Κομοτηνής, με αφορμή τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστίες τους, και τα οποία χρήζουν λύσης, άλλα πιο άμεσης, άλλα μεγαλύτερης σε διάρκεια.

Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν στην Αντιπρυτάνισσα Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Κοσμίδου, ήταν η κακή κατάσταση των υποδομών των φοιτητικών εστιών, τόσο κτιριακά όσο και στην παροχή της ύδρευσης, ενώ τόνισαν την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η λέσχη με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Επανάφεραν δε το αίτημα για τη δυνατότητα σίτισης όλων των φοιτητών στη λέσχη της πανεπιστημιούπολης, μιας και οι μη εστιακοί υποχρεώνονται μεταξύ των μαθημάτων να κατεβαίνουν στην λέσχη της πόλης και να ανεβαίνουν ξανά.

Τέλος ζήτησαν και την τακτική παρουσία συνεργείου του ΕΟΔΥ εντός της πανεπιστημιούπολης, για την διενέργεια Rapid Test, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού, που θα είναι μεγαλύτεροι αν υποχρεωθούν να μετακινηθούν στην πόλη έστω για τεστ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησαν την αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων από και προς Πανεπιστημιούπολη, τόσο για υγειονομικούς λόγους, όσο και γιατί στις ώρες αιχμής, δεν είναι αρκετά για την έγκαιρη μεταφορά των φοιτητών.

Οι απαντήσεις που έδωσε η Αντιπρυτάνισσα Φοιτητικής Μέριμνας

Από την πλευρά της η κ. Γαβριηλίδου, όσο αφορά τις υποδομές, διαβεβαίωσε πως γίνονται έλεγχοι στο νερό που παρέχεται στις εστίες, παρόλο που τόνισε ότι φαινόμενα όπως το καφέ νερό που παρατηρείται σε κάποιες, οφείλεται στην παλαιότητα του δικτύου, στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει το Πανεπιστήμιο.

Όσο για την επαναλειτουργία της λέσχης, το οποίο είναι ένα από τα αμεσότερα αιτήματά των φοιτητών, αποτέλεσε θέμα εκτενούς συζήτησης, με την Αντιπρύτανη να τονίζει πως η ευθύνη για το χώρο, και ειδικά τη στέγη, ανήκει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και η επισκευή του προβλήματος απαιτεί τόσο βούληση, όσο και πόρους από την πλευρά του ιδρύματος.

Ως παράδειγμα έφερε την αντίστοιχη λέσχη της Ξάνθης, όπου μετά από πολύχρονες προσπάθειες προχώρησε, μέσω του ΔΠΘ, η επισκευή, κάτι που όμως ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο. Τόνισε πάντως πως πάγια πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση ως πανεπιστήμιο.

Όσο για το αίτημα για αύξηση των  δρομολογίων αλλά και για την εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ εντός της πανεπιστημιούπολης θα μεταφερθούν στο Πρύτανη και τη Σύγκλητο, από τους οποίους οι εστιακοί φοιτητές περιμένουν θετικές απαντήσεις.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως αρκετά από τα αιτήματα των φοιτητών προσέκρουαν και στην υποχρηματοδότηση του ΔΠΘ, ιδιαίτερα όσο αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων, όσο και την παύση της λειτουργίας των Εστιών «Ευκτήμων», που νοικιαζόταν από το Πανεπιστήμιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.