Περιμενοντας το Υπουργειο για το προγραμμα κολυμβησης στα Δημοτικα της Ροδοπης

Η μη σύσταση των ομάδων Φυσικής Αγωγής καθυστερεί την υλοποίηση του προγράμματος - Αναζητείται λύση ώστε να συμπεριληφθούν και οι μαθητές των Σαπών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Όλα έτοιμα είναι στην Ροδόπη για την υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους μαθητές και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά πέρυσι στο κολυμβητήριο του  ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. 

Παρόλα αυτά η μη σύσταση της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, καθυστερεί την όλη διαδικασία, παρόλο που το Υπουργείο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το πρόγραμμα της κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων θα συνεχιστεί και φέτος κανονικά και μάλιστα διευρυμένο, καθώς θα συμπεριληφθούν και οι μαθητές της Δ’ τάξης, αλλά για καθαρά διοικητικούς λόγους, όπως σημειώνει, θα ανακοινώνονται σταδιακά από τις αρχές του Νοεμβρίου οι περιοχές υλοποίησης του προγράμματος. 

Έτοιμοι για την υλοποίηση του προγράμματος 

Όπως σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, το υπουργείο περίμενε να καλυφθούν πρώτα όλες οι ανάγκες στα σχολεία και στη συνέχεια να γίνουν οι αποσπάσεις των απαραίτητων καθηγητών στην ομάδα.
 
Για αυτό και κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω, μιας και πέρα από το μάθημα της κολύμβησης τα μέλη της ομάδας  είναι υπεύθυνα για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Όμως η Περιφερειακή Διεύθυνση είναι έτοιμη να συστήσει τις ομάδες μόλις δοθεί το ελεύθερο από το Υπουργείο, με τον κ. Κεραμάρη να τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον σχεδόν υποχρεωτικό το μάθημα της κολύμβησης.
 
«Έγινε επιτέλους πράξη το μάθημα της κολύμβησης, και με ανυπομονησία, θα έλεγα, περιμένουν οι μικροί μας μαθητές την έναρξη των μαθημάτων» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα αποκατασταθεί η διαδικασία. 

Ελπίδες για λύση στο θέμα της κολύμβησης στις Σάπες 

Να υπενθυμίσουμε πως στο περυσινό πρόγραμμα, ανάμεσα στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δεν ήταν αυτό των Σαπών, μιας και βρισκόταν εκτός του ορίου των 25 χιλιομέτρων από το κολυμβητήριο που έχει καθορίσει το υπουργείο για τη συμμετοχή τους.
 
Παρόλα αυτά η Περιφερειακή Διεύθυνση, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, κάνουν προσπάθειες για να λυθεί το θέμα, και όταν συσταθεί η Ομάδα Φυσικής Αγωγής, ο κ. Κεραμάρης  θεωρεί πως θα βρεθεί τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, γιατί υπάρχει διάθεση και από τους μαθητές και τα σχολεία για να συμμετάσχουν.
 
Αυτό μάλλον θα γίνει με την επικόλληση μιας τρίτης ώρας γυμναστικής στο πρόγραμμα για να καλύψουν την ανάγκη, και έτσι ελπίζουν πως θα το ξεπεράσουν.
 
Τέλος να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για να συμμετάσχει σε μαθήματα κολύμβησης έχει εκδηλώσει τουλάχιστον ένα σχολείο της Ξάνθης, αλλά ο κ. Κεραμάρης θεωρεί πως θα είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί γιατί ο χρόνος μετάβασης και κολύμβησης θα είναι πολύ μεγάλος, ενώ δεν γνωρίζει και αν θα μπορέσει να καλυφθεί από τις ώρες που διατίθεται το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.