Περιφερειακο Συμβουλιο: Δυναμικη αντιδραση ζητησαν οι εκπροσωποι του ΔΠΘ

Σύσκεψη με τους βουλευτές προέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο - Για τέταρτη Νομική και αθλητικό νομοσχέδιο

Οι κ.κ. Λευκή Κιοσσέ Παυλίδου, επίκουρη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Αργύρης Χουρμουζέλης, αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, Ιωάννης Μπέκας, αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής και Ελένη Δούδα, Κοσμητώρισσα ΣΕΦΑΑ βρέθηκαν παρόντες στην προχθεσινή σύσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητώντας άμεσες και δραστικές λύσεις για δύο φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία: την ίδρυση τέταρτης νομικής και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
 
Μιλώντας για το κρίσιμο θέμα δημιουργίας νέας σχολής στην Πάτρα οι κ.κ. Παυλίδου, Χουρμουζέλης και Μπέκας εξήγησαν τα βασικά σημεία στα οποία αντιδρούν, με έμφαση στις αρνητικές συνέπειες που θα φέρει μία τέτοια απόφαση στην ακριτική Θράκη. «Δεν πρόκειται για κινδυνολογία. Θεωρούμε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο πολλοί λίγοι φοιτητές θα επιλέγουν την πόλη μας, όχι γιατί το δικό μας τμήμα δεν είναι καλό, αλλά για οικονομικούς λόγους» ξεκαθάρισαν τονίζοντας εμφατικά πως ένα απλό ψήφισμα από την Περιφέρεια δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό. 

«Σας ζητούμε να προβείτε σε κάτι δραματικό, μία κίνηση που θα κάνει αίσθηση και όχι ένα ψήφισμα που απλά θα μείνει στο συρτάρι» 

«Σας ζητούμε να προβείτε σε κάτι δραματικό, μία κίνηση που θα κάνει αίσθηση και όχι ένα ψήφισμα που απλά θα μείνει στο συρτάρι. Πρέπει να γίνει σαφές πως δεν επιτρέπουμε την υποβάθμιση αυτού του τόπου. Όπως εμείς, λοιπόν, αναστείλαμε το διδακτικό μας έργο και το Πανεπιστήμιο έκλεισε από την Ορεστιάδα μέχρι και την Ξάνθη, παρακαλούμε να κάνετε κάτι που θα προκαλέσει αίσθηση στο κέντρο» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι τρεις εκπρόσωποι. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι πήραν με τη σειρά τον λόγο προτείνοντας διάφορα ενδεχόμενα, με τους περισσότερους να συγκλίνουν πως η πιο ωφέλιμη λύση θα ήταν μία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Ροδόπης. 

Στη συζήτηση και το προωθούμενο νέο αθλητικό νομοσχέδιο 

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση της κ. Δούδα που έκανε λόγο για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη και περιλαμβάνει 183 άρθρα που, μεταξύ άλλων, αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και κάποιες διατάξεις των ομοσπονδιών.
 
Σύμφωνα με την κ. Δούδα το προτεινόμενο νομοσχέδιο υπονομεύει το κύρος της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αφού ένας απόφοιτος επαγγελματικής ειδικότητας ΕΠΑΛ θα μπορεί να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα εκπαιδευτή σε γυμναστήρια, χώρους αναψυχής ή ακαδημίες. Η Κοσμητώρισσα της ΣΕΦΑΑ εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για την ασφάλεια της υγείας των ασκουμένων, αφού οι εκπαιδευτές βάσει νόμου θα γυμνάζουν παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους έχοντας παρακολουθήσει απλά ένα σεμινάριο από ιδιωτικό φορέα.
 
Η άσκηση, ωστόσο, όπως εξήγησε η κ. Δούδα, αποτελεί βασικό πυρήνα της ηθικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νέων και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και παιδαγωγικές γνώσεις του εκπαιδευτή εξ ου και η σχολή έχει προχωρήσει σε μία σειρά συνολικών κινητοποιήσεων με αίτημα την άμεση απόσυρση των άρθρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.